Εκτόξευση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών Kia

Από το καλό στο καλύτερο πάνε οι πωλήσεις των ηλεκτρικών Kia, ειδικά στην αγορά της Αμερικής. Μια εντυπωσιακή εμπορική πορεία, δίχως καν η γκάμα των EV να έχει ολοκληρωθεί, καθώς το μοντέλο που αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση (λέγε με EV3) παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες.

Μέχρι να λανσαριστεί το EV3, πάντως, τη δουλειά κάνουν εξαιρετικά τα EV6, EV9 και Niro EV. Τα δυο τους κατάφεραν να σημειώσουν μια τρομερή αύξηση 127% τον φετινό Μάιο,  συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι! Το EV6 κατέγραψε ρεκόρ στην καριέρα του επί αμερικανικού εδάφους, με 2.660 ταξινομήσεις, ενώ από κοντά ήταν και το EV9 με 2.187 μονάδες. Ανάμεσά τους τοποθετήθηκε το Niro EV, βρίσκοντας 2.350 αγοραστές, για ένα σύνολο 7.197 ηλεκτρικών πωλήσεων της Kia στις Η.Π.Α. τον περασμένο μήνα.

Τα γούστα των Αμερικανών φαίνεται πως αλλάζουν προς το ηλεκτρικότερο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της κορεατικής φίρμας, καθώς ένα από τα μέχρι πρότινος best seller της είδε τη ζήτηση να κάνει βουτιά. Το K5 σημείωσε κάμψη 63,6% σε σχέση με τον περσινό Μάη, ενώ το Forte (που θα αντικατασταθεί από το K4) 14,3% (και -31% συγκριτικά με τον φετινό Απρίλη). Αντίθετα, εξαιρετικά συνεχίζει να τα πηγαίνει το Sportage (+20,6%), το MPV Carnival (+28,5%) και το Niro (+26,4%). Αξίζει να σημειωθεί ότι 2 στα 3 (Sportage και Niro) διατίθεται σε plug-in υβριδική μορφή, πέρα από την αμιγώς ηλεκτρική του Niro. Παρατηρούμε, δηλαδή, το έντονο ενδιαφέρον μιας από της μεγαλύτερης αγοράς του πλανήτη, για τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store