Το Viper επιστρέφει στο 24 Ώρες Le Mans

Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του Viper GTS-R στον ιστορικό αγώνα 24 Ώρες Le Mans, o οποίος θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου. Η SRT Motorsports αποδέχτηκε την πρόσκληση από την ACO (Automobile Club de l’Ouest) και το Viper GTS-R θα αγωνιστεί στην κατηγορία LM GTE Pro. Στο παρελθόν το Viper είχε ξανά αγωνιστεί στον 24άωρο αυτό αγώνα και για τρία συναπτά έτη (1998-2000) είχε κάνει το 1-2, ενώ την πρώτη του είσοδο την έκανε το 1996.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Street and Racing Technology Brand and Motorsports, Chrysler Group LLC, Ralph Gilles δήλωσε σχετικά: «Οι αγώνες είναι πραγματικά ένα μέρος της ένδοξης ιστορίας του Viper και ένα πεδίο βελτίωσης για τη μάρκα SRT. Ιστορικά η Viper GTS-R έχει γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο Le Mans, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε πιο ενθουσιασμένοι και περήφανοι να δεχθούμε την πρόκληση να επιστρέψουμε στη Γαλλία και να συνεχίσουμε να συνθέτουμε το επόμενο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία του Viper σε ένα τέτοιο ιστορικό χώρο».

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Viper GTS-R, τροφοδοτείται με ένα V10 κινητήρα 8.0 λίτρων ισχύος 455 ίππων, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 292 χλμ./ώρα και το βάρος του αμαξώματός του είναι 1.293 κιλά. Οι τροχοί των 18 ιντσών είναι κατασκευασμένοι από ενισχυμένο μαγνήσιο και τα φρένα αποτελούνται από 6πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 380 χλστ. εμπρός και 4πίστονα πίσω με δίσκους 330 χλστ. 

Get it on Google Play Download on the App Store