SEAT Leon Cup Racer με 330 ίππους

Η SEAT θα παρουσιάσει στο Worthersee το αγωνιστικό Leon Cup Racer, το οποίο βασίζεται στο 5θυρο μοντέλο και διαθέτει άκρως επιθετική εμφάνιση. Βέβαια οι ομοιότητες σε σχέση με το Leon παραγωγής είναι ελάχιστες, αφού το αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει αισθητά πλατύτερα μετατρόχια και κατ’επέκταση πολύ πιο φαρδιά φτερά, πιο δυναμικής σχεδίασης προφυλακτήρες, ειδικούς αεραγωγούς για την καλύτερη δυνατή ψύξη των φρένων και του κινητήρα, σπόιλερ και μεγάλη αεροτομή πίσω, ενώ είναι χαμηλωμένο σε σημείο που να «γλείφει» την άσφαλτο.

Στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί όλα τα περιττά κιλά και εφοδιάζεται με κλωβό ασφαλείας, μπάκετ κάθισμα, με επενδύσεις ανθρακονήματος και υψηλής ευκρίνειας οθόνες TFT με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός.

Την κίνηση του SEAT Leon Cup Racer αναλαμβάνει ένας 2λιτρος TSI κινητήρας απόδοσης 330 ίππων και 350 Nm ροπής με 6τάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο ελέγχεται μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς όπου συνδυάζεται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ενώ μια ειδική έκδοση του Cup Racer που προορίζεται για αγώνες αντοχής εξοπλίζεται με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Μια ενδεικτική τιμή για το Leon Cup Racer έχει οριστεί στις 70.000 ευρώ (για την αρχική έκδοση χωρίς φόρους), ενώ η το πιο «ενισχυμένο» μοντέλο κοστίζει 95.000 ευρώ. Παράλληλα θα εξελιχθεί και έκδοση με 1.6 λίτρων κινητήρα για το πρωτάθλημα WTCC, όπου η SEAT έχει μακροχρόνια παράδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store