5 νέα Mitsubishi και νέο Lancer σε συνεργασία με τις Nissan – Renault

Η Mitsubishi ετοιμάζει πέντε νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων δύο θα είναι σεντάν σε συνεργασία με τις Nissan – Renault, τα άλλα δύο αφορούν στους αντικαταστάτες των ASX και Pajero και το πέμπτο είναι το επόμενης γενιάς L200, με βάση το οποίο η Fiat θα εξελίξει τη δικό της νέο pick up.

Όσον αφορά στα νέα σεντάν, το ένα θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Lancer (στην φωτογραφία σκίτσο από το υπάρχον Lancer) και θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο και το δεύτερο θα είναι μεσαίο σεντάν με προορισμό τις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Το μεσαίο θα βασίζεται στο Renault Latitude που παράγεται στη Ν. Κορέα από την Renault Samsung και θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Σχετικά με το μικρομεσαίο μοντέλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Osamu Masuko δήλωσε στο Automotive News Europe ότι είναι σε συζήτηση με τους εταίρους κατά πόσο θα είναι ένα Nissan ή Renault με τα σήματα της Mitsubishi και ότι δεν έχει αποφασιστεί που θα παράγεται.

Επίσης, ο Osamu Masuko επιβεβαίωσε ότι το νέο ASX θα αντικατασταθεί στην Ευρώπη το 2016 και το Pajero το 2018, ενώ αμφότερα θα διατεθούν και σε plug-in hybrid εκδόσεις. Όσο για το Lancer, η ζήτησή του στην Ευρώπη έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού το πρώτο 9μηνο του 2014 έχουν πωληθεί μόλις 2.767 οχήματα, όταν το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις του best seller VW Golf έχουν αγγίξει τις 400.000 μονάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store