3 νέα Mitsubishi και με μικρό turbo κινητήρα

Τις πρώτες εικόνες και στοιχεία των 3 νέων πρωτότυπων μοντέλων της παρουσίασε σήμερα η Mitsubishi, τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα στο 2013 Tokyo Motor Show (22 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου). Ξεκινώντας από το Mitsubishi Concept AR (Active Runabout) είναι ένα νέο μικρό πολυχρηστικό αυτοκίνητο, που θα συνδυάζει την πρακτικότητα των MPV με την χρηστικότητα των SUV (π.χ. ψηλή θέση οδήγησης και αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος). Για την κίνησή του θα υπάρχει ένας μικρής χωρητικότητας turbo κινητήρας άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον, αφού πλέον από την γκάμα της Mitsubishi λείπει ένα downsized μηχανικό σύνολο.

Το δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο είναι ένα νέο compact SUV Mitsubishi Concept XR-PHEV (XR σημαίνει Cross Runner), το οποίο όπως δηλώνει η ονομασία του τροφοδοτείται από ένα ελαφρύ και πολύ αποτελεσματικό plug-in υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα. Κάλλιστα θα μπορεί να δείχνει το μελλοντικό αντίπαλο του Nissan Juke.

Το αμέσως επόμενο είναι το Mitsubishi Concept GC-PHEV (Grand Cruiser), ένα μεγάλο SUV που θα συνδυάζει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα με την οικονομία μέσω του υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικού ηλεκτρικού μοτέρ. Για τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς θα φροντίζει το Mitsubishi S-AWC (Super All Wheel Control). Το εν λόγω πρωτότυπο ίσως αποτελεί τον προάγγελο του μελλοντικού Pajero.   

Get it on Google Play Download on the App Store