10 χρόνια MINI Cabrio και δύο επιτυχημένες γενιές από το 2004


Πριν από 10 χρόνια, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2004, έκανε πρεμιέρα το MINI Cabrio με 4 θέσεις, βασισμένο στο hatchback μοντέλο, αλλά με υφασμάτινη οροφή, ενώ το νέο τρίτης γενιάς MINI Cabrio πιθανώς θα εμφανιστεί το 2015. Στην πρώτη γενιά MINI Cabrio, το soft top με ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό οροφής μπορούσε είτε να ανοίγει πλήρως μέσω μπουτόν ή μόνο το εμπρός τμήμα της κατά 40 εκ. σαν μεγάλη ηλιοροφή. 

Η τελευταία έκδοση του MINI Cabrio κυκλοφόρησε στην αγορά το 2009, σηματοδοτώντας την επέτειο των 50 χρόνων της μάρκας. Με εξελιγμένα σχεδιαστικά στοιχεία που δηλώνουν ακόμα πιο σπορ στυλ, ισχυρότερους και πιο αποδοτικούς κινητήρες και ανώτερη φινέτσα και ποιότητα εσωτερικού, βελτιστοποιημένη σφαιρική ορατότητα και καινοτόμα στοιχεία εξοπλισμού, το νέο MINI Cabrio συνεχίζει τώρα την ιστορία επιτυχίας του προκατόχου του.

Η γκάμα κινητήρων έχει επεκταθεί σημαντικά από τότε που άλλαξε η γενιά μοντέλων. Αυτή τη στιγμή διατίθενται τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο diesel για το MINI Cabrio: Η γκάμα ξεκινά με το MINI One Cabrio με 98 hp και το MINI Cooper D Cabrio με 112 hp και συνεχίζεται με τα MINI Cooper Cabrio με 122 hp, MINI Cooper SD Cabrio με 143 hp και MINI Cooper S Cabrio με 184 hp. Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει το  MINI John Cooper Works Cabrio 1.6 turbo των 211 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ένα 6τάχυτο αυτόματο  διατίθεται προαιρετικά.

Ένα cabrio βασισμένο στο κλασικό Mini είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας το 1991 και ήταν δημιούργημα του Γερμανού Εμπόρου Mini  Lamm in Kappelrodeck. Με ενισχυμένα μαρσπιέ και ενσωματωμένο εγκάρσιο στοιχείο, η ποιότητα μετατροπής αμαξώματος εντυπωσίασε τους τότε υπεύθυνους της Rover στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, ελήφθη η απόφαση για την παραγωγή μιας παρτίδας 75 κλασικών Mini Cabrio για την εγχώρια Βρετανική αγορά.

Το κλασικό Mini Cabrio εξελίχθηκε από τις Rover Special Products και Karmann (Γερμανία) και παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στο Βρετανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Birmingham τον Οκτώβριο του 1992 πριν μπει στην παραγωγή του εργοστασίου του Mini στο Longbridge. 1.081 αντίτυπα του ανοιχτού κλασικού αυτοκινήτου κατασκευάστηκαν εκεί μέχρι τον Αύγουστο του 1996. 

Get it on Google Play Download on the App Store