Το νέο Mercedes pickup θα είναι ένα Mercedes με τα όλα του!

Τον περασμένο Μάρτιο η Mercedes αποκάλυψε τις προθέσεις της για την εξέλιξη του πρώτου pickup μοντέλου της, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα σκίτσο. Λίγες μέρες μετά επιβεβαίωσε ότι θα βασίζεται στο νέο Nissan Navara με το οποίο θα κατασκευάζεται παράλληλα στα εργοστάσια της Nissan στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και στην Κόρντομπα της Αργεντινής, όμως από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει καμία ομοιότητα μεταξύ τους.

Η Mercedes με το μελλοντικό pickup δεν θα στοχεύει στα θηριώδη μοντέλα της Ford, GM και Ram, που είναι πολύ δημοφιλή στη Β. Αμερική, αφού παραδέχτηκε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να τα ανταγωνιστεί. Ωστόσο, το Mercedes pickup θα είναι μεσαίου μεγέθους και θα πληροί όλα τα αυστηρά πρότυπα και υψηλά στάνταρ της Mercedes σε πολυτέλεια, ποιότητα, ανέσεις ασφάλεια και τεχνολογία. Το γεγονός ότι θα αποτελεί το πρώτο pickup από premium μάρκα σημαίνει ότι θα είναι σημαντικά ακριβότερο από τα best seller της κατηγορίας, όπως είναι τα μοντέλα Nissan Navara, Toyota Hilux, VW Amarok, Ford Ranger κ.λπ. Αναμενόμενο άλλωστε, όπως συμβαίνει και με τα επιβατικά της Mercedes.

Οι πωλήσεις του «αγροτικού» Mercedes υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν προς τις αρχές του 2018. Για την κίνησή του υπάρχει μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, η οποία θα προέρχεται από τα SUV μοντέλα της μάρκας, όπως για παράδειγμα της νέας Mercedes GLE.

Get it on Google Play Download on the App Store