Φονικός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία

Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ που τα ξημερώματα συγκλόνισε τις κεντρικές περιοχές της χώρας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους. Την ίδια ώρα ο αριθμός των αγνοούμενων ξεπερνάει τους 150, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η πόλη Αματρίτσε ισοπεδώθηκε

Το Αματρίτσε είναι ένα ορεινό χωριό στην κεντρική Ιταλία, το οποίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για ξένους τουρίστες όσο και για κατοίκους της Ρώμης ή άλλων πόλεων της Ιταλίας. Δεν είναι όμως μόνο τουριστικός προορισμός το Αματρίτσε. Τα παλιά, στην πλειοψηφία τους, σπίτια έχουν καταστραφεί. Οι εικόνες πριν και μετά από τον φονικό σεισμό είναι συγκλονιστικές.

Το χρονικό

Συγκλονίστηκε η Κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων ενώ έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε χωριά και πόλεις.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν το χωριό Ακούμολι, περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης και όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία RAI, η δόνηση διήρκησε 20 δευτερόλεπτα και είχε εστιακό βάθος μόλις 4 χλμ! Ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 5,1 και 5,4 Ρίχτερ με επίκεντρο στην γειτονική επαρχία της Περούτζια, δηλαδή λίγο βορειότερα.

Ο σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 3:36 τοπική ώρα (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας) τότε δηλαδή που όλοι κοιμόντουσαν.

Ο δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, δήλωσε στην RAI ότι η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές και διέκοψε την πρόσβαση σε δρόμους του χωριού. «Η μισή πόλη δεν υπάρχει πια», δήλωσε. «Πρακτικά, η πόλη έχει καταστραφεί. Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store