Έτοιμο το μονοθέσιο McLaren MP4-28

Mετά την Lotus, η McLaren έκανε και εκείνη σήμερα την επίσημη παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου MP4-28 που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 1 αυτής της σεζόν. Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση όπου φιγούραραν τα παλιά αλλά και νεότερα μοντέλα από την μηχανοκίνητη ιστορία της φίρμας, αλλά και τα supercars MP4-12C και P1, οι δύο πιλότοι της ομάδας έκαναν τα αποκαλυπτήρια της MP4-28 στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Woking.

To μονοθέσιο αντίθετα με την Lotus δεν διαθέτει το σκαλοπάτι στο εμπρός μέρος μιας και πλέον δεν είναι υποχρεωτικό ενώ αν και φαίνεται αρκετά παραπλήσιο με την προγενέστερη MP4-27 έχει αρκετές διαφορές σύμφωνα με την McLaren. Η βασικότερη αφορά την εμπρός τύπου pull-rod ανάρτηση και παραπέμπει στην αντίστοιχη που είδαμε πέρυσι σε ένα άλλο μονοθέσιο, αυτό της Ferrari. Σύμφωνα με τον Martin Whitmarsh (επικεφαλής της ομάδας) η νέα McLaren MP4-28 θα φέρει ορισμένες διαφορές στις πρώτες δοκιμές αλλά και στον πρώτο αγώνα, ωστόσο αποτελεί για την McLaren το καλύτερο μονοθέσιο που έφτιαξε ποτέ.

Ο στόχος φυσικά είναι να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή  των πρωταθλημάτων τόσο των οδηγών όσο και των κατασκευαστών έχοντας στις τάξεις της τον ήδη μια φορά παγκόσμιο πρωταθλητή Button πλαισιωμένο από τον νέο οδηγό της για φέτος, Sergio Perez.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από την όμορφη παρουσίαση

Get it on Google Play Download on the App Store