Αντιμέτωπος με 10ετή κάθειρξη ο Ecclestone για διαφθορά




Το μέχρι πρότινος μεγάλο αφεντικό της F1 Bernie Ecclestone, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για χρηματισμό και δωροδοκία που μπορούν να του επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη, σύμφωνα με το Γερμανικό δίκαιο. Ο 83χρονος Βρετανός που δεν συμμετέχει πλέον στο εκτελεστικό συμβούλιο του αθλήματος θα δικαστεί μέσα στο έτος που διανύουμε με την κατηγορία της διαφθοράς, ενώ ήδη ο τραπεζίτης Gerhard Gridkowsky που αποδέχθηκε δωροδοκία του Ecclestone ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων το 2006, έχει τιμωρηθεί με 8 χρόνια φυλάκιση.

Στην περίπτωση του Βρετανού πάντως, τα 10 έτη φυλάκισης αποτελούν την μέγιστη ποινή που θα μπορέσει να του επιβληθεί αν και δικαστής θα είναι ο Peter Noll o oποίος προέδρευε και της δίκης του Gridkowsky και είχε από τότε υποστηρίξει ότι κινητήριος μοχλός της διαφθοράς είναι ο Ecclestone. Από την πλευρά του ο Ecclestone δήλωσε ότι δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του σε περίπτωση φυλάκισης και έτσι όπως είναι λογικό μια τέτοια περίπτωση θα σημάνει και τον τερματισμό της μακρόχρονης καριέρας του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Βρετανός χαίρει της υποστήριξης του Helmut Marko της Red Bull ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να θεωρείται αθώος και μέχρι να γίνει η δίκη θα συνεχίσουν να έχουν συνεργασία.




Get it on Google Play Download on the App Store