Εντυπωσιάστηκε η Μέρκελ από το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά σε τεχνολογία αυτοκίνητα της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ήταν και το Toyota Mirai, το οποίο αποτελεί το πρώτο υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής. Το λανσάρισμά του στην Ευρώπη ξεκινά από αυτό τον Σεπτέμβρη στη Μ. Βρετανία, Γερμανία και Δανία, ενώ το 2016 θα διατεθεί και σε άλλα κράτη που θα αναπτύξουν σημεία ανεφοδιασμού. Πληροφοριακά, η τιμή του θα ξεκινά στη Γερμανία από 66.000 ευρώ (χωρίς φόρους).

Το οικολογικό αυτό μοντέλο, το οποίο εκπέμπει υδρατμούς από την εξάτμισή του προκάλεσε την περιέργεια της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέφθηκε το περίπτερο της Toyota στη Φρανκφούρτη για να το δει από κοντά και να μάθει από πρώτο χέρι τις απαραίτητες πληροφορίες από τον Dr. Johan van Zyl, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Toyota Motor Europe.

H Μέρκελ με διδακτορικό στη Φυσική, εντυπωσιάστηκε από την χρήση υδρογόνου, που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά μελλοντικά στους οικολογικούς στόχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σίγουρα πάντως θα ήθελε το μοντέλο αυτό να είναι προϊόν της χώρας της, πόσο μάλλον τώρα που πλήττεται οικονομικά από το σκάνδαλο των ρύπων του VW Group και ενδέχεται να πάρει και άλλες εταιρείες η «μπάλα».

Get it on Google Play Download on the App Store