Σε δημοπρασία ο αυθεντικός Χέρμπι πλήρως αναπαλαιωμένος

Ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στον κόσμο που πρωταγωνίστησε σε ταινίες και σειρές, ο θρυλικός “Herbie” αναζητά νέο ιδιοκτήτη και θα διατεθεί σε δημοπρασία στις 17 Απριλίου από την εταιρεία Barrett-Jackson Palm Beach. Εκτιμώμενη τιμή δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο σίγουρα θα είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι που θα διεκδικήσουν το μοναδικό αυτό σκαραβαίο για αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Το συγκεκριμένο VW Beetle είναι μοντέλο του 1963 και τροφοδοτείται με κινητήρα 1.835 κ.εκ. με 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Τελευταία φορά είχε χρησιμοποιηθεί στην σειρά “Herbie Goes Bananas”, ενώ είχε παίξει και στο ο “Herbie goes to Monte Carlo”. Ιδιοκτήτης ήταν η Walt Disney Productions, ωστόσο στις 9 Αυγούστου του 1980 αγοράστηκε από τον Herbieι στορικό Bob Hoag.

Μετά αποκτήθηκε από τον Arthur Porter που έτρεξε με το αυτοκίνητο στη δεύτερη ταινία, αφού πρώτα αναπαλαιώθηκε και το 2000 αποκτήθηκε από το Hollywood Rock & Country Museum. Κατόπιν αγοράστηκε από τον συλλέκτη Herbie, Doug Kaufmann, ο οποίος το παρέδωσε σε γνωστό συντηρητή VW και ειδικό στους Herbie, Dan Miller. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου Herbie, είναι ότι διαθέτει το σύστημα που εκτοξεύει λάδια, όπως μπορείτε στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store