Μοτοσικλέτα που κινείται από την καύση ξύλων!

Το υψηλό κόστος των καυσίμων έχει οδηγήσει τον κάθε πολυμήχανο Κύρο Γρανάζη να σκέφτεται αλλά και να υλοποιήσει την κάθε δυνατή πατέντα έτσι ώστε να αποφύγει την βενζίνη ή το πετρέλαιο όχι μόνο κίνησης αλλά και θέρμανσης. Έτσι λοιπόν μετά την κίνηση οχημάτων με υγραέριο, φυσικό αέριο, υδρογόνο, νερό και αέρα μπαίνει στην λίστα των «εφευρέσεων» και η μοτοσικλέτα που καίει ξύλα και κάρβουνα για να κινηθεί, δηλαδή κάτι σαν ατμομηχανή!

Έτσι λοιπόν ένας από κάτοικος του Belarus (Λευκορωσία) χρησιμοποίησε ως βάση μια ρώσικη μοτοσικλέτα Ural με καλάθι, πίσω από το οποίο τοποθέτησε τη δεξαμενή (από δοχείο γάλακτος) μια γεννήτρια αερίου και το σύστημα καύσης. Από την καύση των ξύλων παίρνει μπρος η γεννήτρια αερίου και μέσω των διαφόρων πατεντών η μοτοσικλέτα κινείται. Σύμφωνα μάλιστα με τον κάτοχό της η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 80 χλμ./ώρα και η αυτονομία αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα.

Φανταστείτε τι θα γινόταν στην χώρα μας αν μια τέτοια πατέντα εκσυγχρονιζόταν. Θα βλέπαμε από «παπάκια» μέχρι κάθε τύπου μοτοσικλέτας με καλάθι και από δίπλα την… σόμπα να καίει ότι σανίδα υπήρχε. 

Get it on Google Play Download on the App Store