Χωρίς οδηγό τα Nissan το 2020 (+video)

Η Nissan δηλώνει σχεδόν έτοιμη για την αυτόνομη οδήγηση την οποία και τοποθετεί στο κοντινό 2020. Έτσι ένα τροποποιημένο INFINITI Q50 με ενσωματωμένο το αναβαθμισμένο ProPILOT για καθαρά αυτόνομη οδήγηση έκανε αρκετές δοκιμές στους δρόμους του Τόκιο.

Η σημαντική προσθήκη που θέλει να κάνει η Nissan είναι η λειτουργία του συστήματος όχι μόνον στους αυτοκινητοδρόμους αλλά και στους δύσκολους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει τον προορισμό του από το σύστημα πλοήγησης και μετά το αυτοκίνητο απλά τον μεταφέρει σε αυτόν.

Διαβάστε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF με αυτονομία έως 378 χλμ. (+videos)

Το σύστημα που παρουσιάστηκε στο INFINITI λαμβάνει δεδομένα από δώδεκα σόναρ και ισάριθμες κάμερες, ραντάρ κυμάτων των εννέα χιλιοστών, έξι σαρωτές λέιζερ καθώς και από ένα χάρτη υψηλής ανάλυσης για την επεξεργασία σύνθετων σεναρίων σε πραγματικό χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο το όχημα μεταφέρει με ασφάλεια τους επιβάτες του οδηγώντας σε μια αίσθηση οδήγησης που, σύμφωνα με την Nissan, μοιάζει με αυτή του ανθρώπου και η οποία απαλλάσσει τους επιβάτες από το ανάλογο στρες.

Get it on Google Play Download on the App Store