Το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε κλήση για… υψηλή ταχύτητα

Στην ετήσια συνάντηση των κλασικών αυτοκινήτων στο Concours d’Elégance 2017 που θα πραγματοποιηθεί στο Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ της Μ. Βρετανίας (1-3 Σεπτεμβρίου), θα κάνει την εμφάνισή του και το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε κλήση για υπερβολική ταχύτητα.

Πρόκειται για το μοντέλο Arnold Benz Motor Carriage του 1896, το οποίο κινούνταν με την… απίστευτη ταχύτητα των 8 μιλίων/ώρα (13 χλμ./ώρα) και το σταμάτησε αστυνομικός με ποδήλατο, γιατί κινούνταν με τετραπλάσια ταχύτητα από το όριο των 2 μιλίων/ώρα (3,2 χλμ./ώρα).

Ο οδηγός του Walter Arnold κλήθηκε να πληρώσει 1 σελίνι (1/20 της Αγγλικής λίρας) συν κάποια επιπλέον κόστη, γιατί εκτός από το ότι… έτρεχε είχε και άλλες παρατυπίες. Ωστόσο, προς τα τέλη του 1896 το όριο των 2 μιλίων/ώρα καταργήθηκε και αυξήθηκε σε 14 μίλια/ώρα (22,5 χλμ./ώρα). Μάλιστα για να γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη αλλαγή, έγινε ένας αγώνας αυτοκινήτων από το Λονδίνο έως το Μπράιτον, όπου συμμετείχε και ο Walter Arnold. Αυτός ο αγώνας υπάρχει μέχρι σήμερα και λαμβάνουν μέρος πολύ παλιά αυτοκίνητα πριν του 1905.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται νέα μέτρα για την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη;

Έτσι κατασκευάστηκε η εκατομμυριοστή Porsche 911 (+video)

Τρελάθηκαν οι Τούρκοι! Έπαθλο αυτοκίνητο στο Survivor (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store