Όταν η Honda έφτιαξε πλοήγηση 36 χρόνια πριν (+video)

Ήταν 1981 όταν η Honda παρουσίασε το Honda Electro Gyrocator, ένα σύστημα προβολής χαρτών το οποίο θεωρείται το πρώτο σύστημα πλοήγησης που τοποθετήθηκε ποτέ σε αυτοκίνητο. Πλέον, 36 χρόνια μετά ήρθε η αναγνώριση καθώς πήρε βραβείο για την εφεύρεση αυτή.

Το βραβείο το απένειμε το ινστιτούτο ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών, που αναγνώρισε τη δημιουργία της Honda ως το πρώτο σύστημα πλοήγησης σε αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για το νέο Honda Civic Type R με 320 ίππους

Το Honda Electro Gyrocator δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Alpine και χρησιμοποιούσε την αδράνεια προκειμένου να αντιληφθεί την κίνηση και την κατεύθυνση του αυτοκινήτου. Έτσι μπορούσε να καταλάβει πως κινούνταν το αυτοκίνητο και απεικόνιζε τη θέση του επάνω σε έναν χάρτη ο οποίος είχε τοποθετηθεί από πριν στη συσκευή.

Βέβαια το σύστημα της Honda δεν σου έλεγε που να στρίψεις, μπορούσες όμως εύκολα να δεις που βρίσκεσαι και ποιον δρόμο πρέπει να πάρεις. Φυσικά ήταν εξτρά εξοπλισμός και κόστιζε πολύ ακριβά, περίπου το 25% της αξίας ενός αυτοκινήτου, κάτι που το έκανε να πάψει να παράγεται μετά από λίγο καιρό.

Το σύστημα πλοήγησης της Honda μπορείτε να το δείτε στο video που ακολουθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store