Τέλος στην ελληνική απάτη με μαϊμού SKF προϊόντα

Έπειτα από μία πολυετή δικαστική διαμάχη, η οποία ξεκίνησε το 2009, η SKF δικαιώθηκε κατά ενός εμπόρου προϊόντων «μαϊμού» και έτσι κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 15 τόνοι πλαστών ρουλεμάν. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη απάτη παγκοσμίως με SKF προϊόντα.

Η κατάσχεση έγινε έπειτα από έφοδο στην αποθήκη εμπόρου στην περιοχή του Πειραιά, με τον οποίο η SKF δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρουλεμάν αναγνωρίστηκαν και επίσημα ως απομιμητικά από τα ελληνικά δικαστήρια και οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

Δείτε επίσης: Ενοικιάζεται Nissan GT-R 1.200 ίππων

Η έφοδος το 2009 είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 17.000 «μαϊμού» ρουλεμάν, συνολικού βάρους 15 τόνων και αγοραστικής αξίας πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Τα ρουλεμάν καταστράφηκαν σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης μετάλλου, συνθλίβοντάς τα σε πρέσα μετάλλων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επανεμφανιστούν στην αγορά.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίπτωση παγκοσμίως, με πλαστά προϊόντα SKF. Αξίζει να σημειώσουμε πως παλιότερα τα πλαστά ρουλεμάν της SKF πωλούνταν σε χαμηλότερη τιμή, ενώ εδώ και κάποιο διάστημα πωλούνταν στην ίδια τιμή με τα γνήσια για να μην υποψιάζονται κάτι οι υποψήφιοι αγοραστές.

Get it on Google Play Download on the App Store