Ποιο είναι το Civic που απογοήτευσε τη Honda;

Το νέο Honda Civic, στην δέκατη πλέον γενιά του, ετοιμάζεται να λανσαριστεί και επισήμως στην ευρωπαϊκή αγορά, μόνο που η γκάμα του θα είναι περιορισμένη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, αφού οι Ιάπωνες αποφάσισαν να καταργήσουν την έκδοση Tourer.

Όταν λέμε Honda Civic Tourer αναφερόμαστε στην στέισον βάγκον έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου, η οποία μάλλον απογοήτευσε με τις επιδόσεις της εμπορικά. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως παρουσιάστηκε στην τρέχουσα γενιά και μάλιστα στα μέσα της ζωής της και η παραγωγή του θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του έτους, χωρίς να υπάρξει αντικαταστάτης.

Δείτε επίσης: Πωλείται Honda S2000 σαν καινούργιο με μόλις 1.500 χλμ. και απίστευτη τιμή

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις μειωμένες πωλήσεις του, καθώς σύμφωνα με την Honda πλέον οι καταναλωτές επιθυμούν περισσότερο crossover οχήματα παρά στέισον βάγκον αμαξώματα.

Μάλιστα, δραστικές αποφάσεις φαίνεται πως θα πάρουν στην Honda και για τους πετρελαιοκινητήρες, με στελέχη της μάρκας στην Αγγλία, να κάνουν λόγο για αβέβαιο μέλλον για τα μικρά μοτέρ πετρελαίου, με το 2025 να είναι χρονιά που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης τέτοιου είδους μοτέρ. Κάτι που σημαίνει πως μάλλον αυτή θα είναι και η τελευταία γενιά Civic με κινητήρα ντίζελ, και τη θέση των μοτέρ αυτών θα πάρουν εκδόσεις κυψελών καυσίμου υδρογόνου και υβριδικές/ηλεκτρικές.

Get it on Google Play Download on the App Store