Ετοιμάζεται BMW που θα πηγαίνει μόνη της!

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα ή καλύτερα το άλμα της αυτοκινητοβιομηχανίας προς το μέλλον. Και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της BMW το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας, το οποίο θα μπορεί να κινηθεί αυτόνομα θα είναι έτοιμο το 2021.


Εδώ και μερικά χρόνια οι εταιρείες αυτοκινήτου πειραματίζονται με την αυτόνομη οδήγηση. Άλλες το κάνουν σε κλειστό χώρο (αυτοκινητοδρόμια) και άλλες σε δημόσιο δρόμο με παρουσία ανθρώπων στο εσωτερικό. Κάποιες εταιρείες έχουν προικίσει ήδη τα αυτοκίνητά τους με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης, ενώ κάποιες άλλες όπως η Tesla διαθέτουν αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους… έστ και με κάποιες ατέλειες…

Δείτε επίσης: BMW M550i xDrive, πιο γρήγορη και από M5

Προς την κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης οδεύει και η BMW η οποία ανακοίνωσε πως με το νέο iNext project θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα δικό της πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο θα το έχει έτοιμο το 2021.

Μάλιστα, προκειμένου να μην παρεκκλίνει από το πρόγραμμά της, δημιούργησε και νέο κέντρο δοκιμών στο Μόναχο της Γερμανίας, κοντά στην έδρα της. Εκεί 2.000 μηχανικοί θα δουλέψουν επάνω στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Μένει λοιπόν να δούμε αν η BMW θα είναι πιστή στο ραντεβού της σε τέσσερα χρόνια από τώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store