Ποιο είναι το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εταιρεία PPG Industries η οποία κατασκευάζει υλικά και χρώματα για την αυτοκινητοβιομηχανία μας ενημερώνει για τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο καθώς και ανά κατηγορία.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της PPG Industries κατέληξε στο ότι το 75% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν το 2016 είναι λευκά, γκρι και μαύρα, ενώ το λευκό είναι το δημοφιλέστερο χρώμα με 38% στις προτιμήσεις του κοινού. Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται ως τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό των καταναλωτών σε Ευρώπη και Αμερική, πως σύμφωνα με τον οποίο κατά 60% λένε πως το χρώμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή τους.

Δείτε επίσης: Ανανεωμένο και τετρακίνητο Ford EcoSport

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή αγορά, πρώτο χρώμα είναι και εδώ το λευκό με 33%, δεύτερο το γκρι με 18% και τρίτο το μαύρο με 16%. Στις κατηγορίες τώρα, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό πίνακα, πιο πάνω, στα μικρομεσαία κυριαρχεί το λευκό με 24%, στα σπορ το γκρι με 20%, στα SUV επίσης το γκρι με 19% και στα premium και πάλι το γκρι με 28%.

Get it on Google Play Download on the App Store