Απολογείται ο όμιλος VW για ύποπτο λογισμικό σε Audi

Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με λογισμικό της Audi το οποίο χειραγωγεί τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων, ο όμιλος VW απολογείται, αποδεχόμενος ουσιαστικά την ύπαρξη του λογισμικού σε μοντέλα της Audi με αυτόματο κιβώτιο.

Τα Audi με αυτόματο κιβώτιο έχουν τεχνολογία η οποία υπό προϋποθέσεις είναι ικανή να αλλάξει τις εκπομπές ρύπων κατά τις δοκιμές μετρήσεων, υποστήριξε ο όμιλος VW.

Δείτε επίσης: Μικρομεσαία ντίζελ «κλέβουν» έως 46% σε κατανάλωση!

Σύμφωνα με το συμβούλιο California Air Resources Board (CARB) το λογισμικό είναι διαφορετικό από αυτό με το οποίο ήταν εξοπλισμένα τα αυτοκίνητα VW, που αποτέλεσαν αφορμή για το dieselgate, καθώς έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Συγκεκριμένα, αλλάζει ταχύτητες προκειμένου να κρατά τις στροφές του μοτέρ και τις εκπομπές χαμηλά, με τεχνητό τρόπο.

Το λογισμικό απενεργοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα μόλις το τιμόνι στρίψει περισσότερο από 15 μοίρες. Η φιλοσοφία του πάντως, όπως φαίνεται είναι ανάλογη, καθώς ακολουθεί και αυτό τη λογική του πεδίου δοκιμών, στο οποίο το αυτοκίνητο δεν στρίβει και έτσι αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται υπό εξέταση…

Από την πλευρά της η VW παραδέχτηκε πως «το συγκεκριμένο λογισμικό ενδέχεται να οδηγήσει σε «λάθος αποτελέσματα», ενώ έχει ήδη δώσει τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες προς εξέταση.

Διαβάστε ακόμη: 10 εντολές για οικονομική οδήγηση

Δικαιολογώντας μάλιστα την ύπαρξη του λογισμικού είπε πως «σε πραγματικές συνθήκες το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθά τον οδηγό, προκειμένου να πετύχει τη βέλτιστη κατανάλωση αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών».

Get it on Google Play Download on the App Store