Το άκρως συναρπαστικό τρίτροχο Polaris Slingshot (+video)




Το νέο σπορ τρίτροχο όχημα Polaris Slingshot αποκαλύπτεται μαζί με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει σε μέγιστο βαθμό τόσο σε σχεδίαση όσο και με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Ο νέος αντίπαλος των KTM X-Bow με την «εξωγήινη» εμφάνιση προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Slingshot και Slingshot SL, με τις διαφορές να είναι εξοπλιστικές και με το δεύτερο και ακριβότερο να κοστίζει 23.999 δολάρια (17.860 ευρώ) και να περιλαμβάνει επιπλέον παρμπρίζ, καλύτερες ζάντες και σύστημα infotainment.

Το διαστάσεων ΜxΠxΥ: 3.800×1.960×1.318 χλστ., με μεταξόνιο 2.667 χλστ. και απόσταση από το έδαφος μόλις 12,7 εκ. Polaris Slingshot διαθέτει πάνελ από πολυμερές υλικό, σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο και πατάει σε ζάντες 18 ιντσών εμπρός με ελαστικά 225/45, ενώ πίσω ο τροχός είναι 20 ιντσών με ελαστικό 255/35. Επίσης, εφοδιάζεται με αεριζόμενους δίσκους εμπρός – πίσω διαμέτρου 298 χλστ., με μεταβλητή ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι, καθώς και με ABS, ESP και Traction Control

Το Polaris Slingshot τροφοδοτείται με 2.4 λτ. Ecotec κινητήρα απόδοσης 173 ίππων και 225 Nm ροπής, συνδυασμένο με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ισχύς που είναι αρκετή για να κινήσει σε γρήγορους ρυθμούς το ελαφρύ όχημα των 755 κιλών. Δεν γνωρίζουμε και αναρωτιόμαστε γιατί δεν επιλέχθηκε ένας μικρότερος και ελαφρύτερος κινητήρας αντίστοιχης ισχύος. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ιμάντα ενισχυμένου με ανθρακόνημα στον πίσω τροχό, ωστόσο επιδόσεις δεν ανακοινώνονται αν και με αναλογία 4,36 κιλών/ίππο πιστεύουμε ότι θα επιταχύνει αρκετά γρήγορα.

Παρακολουθείστε το συναρπαστικό Polaris Slingshot και στο βίντεο:




Get it on Google Play Download on the App Store