Σχέδια για αναβίωση της μάρκας Syrena




Η μάρκα Syrena, η οποία αναφέρεται και ως γοργόνα λόγω του σήματός της, ήταν μια Πολωνική φίρμα που παρήγαγε αυτοκίνητα από το 1957 έως 1983, πρώτα μέσω της FSO (Fabryka Samochodow Osobowych) στη Βαρσοβία και κατόπιν μέσω της FSM (Fabryka Samochodow Malolitrazowych) στην Bielsko-Biała, κατασκευάζοντας συνολικά πάνω από 520.000 αυτοκίνητα.

Μετά από 30 χρόνια απραξίας, η εταιρεία AK Motor International Corp στον Καναδά που διαχειρίζεται πολωνική, παρουσίασε τα σχέδιά της για την αναβίωση της Syrena με το μοντέλο AK Syrena Meluzyna. Το νέο αυτό μοντέλο, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση μέσω των εικονιζόμενων ηλεκτρονικά επεξεργασμένων φωτογραφιών, φαίνεται ελκυστικό, συνδυάζοντας ρετρό στοιχεία με μοντέρνες γραμμές, ενώ μοιάζει με το Fiat 500 και το MINI. Παράλληλα, υπάρχουν δύο εκδοχές, το Syrena Meluzyna με την πιο σικ αισθητική, και το πιο σπορτίφ Syrena Meluzyna S.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AK Motor Arkadiusz Kaminski αναζητά επενδυτές αλλά και αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή του νέου μοντέλου Syrena, μεταξύ των οποίων ένας από τους πιο πιθανούς είναι η FSO που έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα της μάρκας με σήμα την γοργόνα.  

Get it on Google Play Download on the App Store