Νέο μικρό supercar Rezvani 500 ίππων!

Το Beast Alpha είναι το νέο supercar της σχετικά άγνωστης μάρκας Rezvani και αποτελεί την πιο… ταπεινή έκδοση του Beast, ενώ οι πόρτες του και ο τρόπος που ανοίγουν βάζουν σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Οι πόρτες «sidewinder», όπως τις ονομάζει η ίδια η Rezvani είναι συρόμενες και ανοίγουν προς τα έξω δημιουργώντας αρκετά χώρο για εύκολη είσοδο και έξοδο από το εσωτερικό του «τέρατος».

Ένα εσωτερικό το οποίο μόνο πολεμικό ή σπαρτιάτικο δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις καθώς διαθέτει όλες τις καθιερωμένες ανέσεις ακόμη και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Κάτω από το εντυπωσιακό ομολογουμένως αμάξωμα, το οποίο έχει μήκος 4.145 χλστ. πλάτος 1.981 χλστ. και ύψος 1.105 χλστ. κρύβεται ένα μονοκόκ αλουμινένιο σασί της Lotus με μεταξόνιο 2.345 χλστ.

Διαβάστε ακόμα: Jaguar I-Pace: Ηλεκτρικό SUV 400 PS με αυτονομία 500 χλμ.

Όσον αφορά το μοτέρ του, εκεί η Rezvani εμπιστεύεται τη Honda και έχει επιλέξει τον βενζινοκινητήρα Κ24 χωρητικότητας 2.4 λτ. ο οποίος με τη βοήθεια κομπρέσορα αποδίδει 500 ίππους. Το νούμερο αυτό από μόνο του μπορεί να μην είναι συγκλονιστικό, σε συνάρτηση όμως με το βάρος του, το οποίο δεν ξεπερνά τα 885 κιλά, τότε εύκολα αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με ένα υπεραυτοκίνητο με κορυφαίες επιδόσεις. Και τα νούμερα επιδόσεων είναι ενδεικτικά των ικανοτήτων του Beast Alpha, καθώς για το 0-96 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,2 δλ. με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 282 χλμ./ώρα.

Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει το Rezvani Beast Alpha δεν έχει παρά να αποταμιεύσει το ποσό των 180.000 ευρώ περίπου.

Get it on Google Play Download on the App Store