Η ανανεωμένη και πολύ μυώδης Chevrolet Camaro

Η Chevrolet Camaro από το 1967 που παρουσιάστηκε η 1η γενιά μέχρι σήμερα ενθουσιάζει με τα χαρακτηριστικά της και τον έντονο δυναμισμό που αποπνέει, ο οποίος είναι έντονα έκδηλος και στην πολύ μυώδη 5η κατά σειρά, ανανεωμένη γενιά. Σε σχέση με το μοντέλο του 2009, το ανανεωμένο εκτός από τις αλλαγές φέρει και νέα έκδοση, την Z/28 που έχει εμπνευστεί από την Camaro Z28 του ’67. Εξωτερικά το σύγχρονο αμερικάνικο muscle car με τη mucho αισθητική ξεχωρίζει από το ανασχεδιασμένο και πιο «θυμωμένο» εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος με τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα και το νέο προφυλακτήρα. Ανάλογες αλλαγές υπάρχουν και πίσω με τα νέας σχεδίασης φώτα, προφυλακτήρα και τη μεγάλη αεροτομή.

Αντίθετα με την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση το εσωτερικό είναι πολύ λιτό και ουσιαστικά μόνο τα σπορ καθίσματα χαρίζουν τον απαραίτητο δυναμισμό. Εδώ ίσως θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη προσοχή αφού για παράδειγμα το τιμόνι της Camaro δε διαφέρει από το αντίστοιχο του Aveo και πολλών πιο «καθημερινών» αυτοκινήτων του ομίλου GM.

Από τεχνικής σκοπιάς η Camaro Z/28 εφοδιάζεται με κεραμικά φρένα, η πλευρική της επιτάχυνση φτάνει τα 1.05 g και η επιβράδυνση έως το 1.5 g, και το βάρος της είναι χαμηλότερο κατά 78 κιλά περίπου από την Camaro ZL1. Για την κίνηση της Camaro Z/28 υπάρχουν άφθονα κυβικά μέσω του V8 αλουμινένιου κινητήρα των 7.0 λίτρων με 16 βαλβίδες, με ισχύ 500 ίππων και ροπή 637 Nm. Φυσικά η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ για την απαραίτητη πρόσφυση φροντίζουν τα θηριώδη ελαστικά διαστάσεων 305/30 R19.

Get it on Google Play Download on the App Store