Τις 200.000 ξεπέρασε η παραγωγή του Toyota Yaris στη Γαλλία

Το 200.000ό Toyota Yaris Hybrid ‘Made in Valenciennes’ πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στις 5 Οκτωβρίου. Το επετειακό Toyota Yaris Hybrid είναι μία έκδοση High σε Pure White και έχει αποδέκτη ένα Γάλλο πελάτη.

Στο εργοστάσιο της Valenciennes κατασκευάζονται πάνω από 300 οχήματα Yaris Hybrid την ημέρα. Η παραγωγή Yaris Hybrid αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της συνολικής παραγωγής Yaris, που ξεκίνησε από 25% τον Απρίλιο του 2012 όταν το εργοστάσιο της Toyota στη Β. Γαλλία άρχισε να παράγει την υβριδική έκδοση Yaris. Το Yaris Hybrid φέρει την ετικέτα «Origine France Garantie» από τον Αύγουστο του 2012 και κατασκευάζεται από τους 3.800 εργαζόμενους του εργοστασίου της Toyota στη Valenciennes.

Το Yaris είναι μακράν το best seller της Toyota επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Το 2014, η Toyota Motor Europe πούλησε 181.105 Yaris, που σημαίνει ότι ένα στα πέντε Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Yaris. Από αυτά, το ένα τρίτο είναι υβριδικά (58.530). Η Γαλλία έρχεται πρώτη στη λίστα με τις μεγαλύτερες αγορές προορισμού, απορροφώντας το 20% της παραγωγής Yaris Hybrid, και ακολουθούν η Ιταλία και η Βρετανία, κάθε μία από τις οποίες έχει μερίδιο 16% στην παραγωγή των υβριδικών.

Κάθε Yaris Hybrid εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1.5 λτ. και έναν ηλεκτροκινητήρα. Όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα πλήρως υβριδικά μοντέλα Toyota, η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση (χωρίς σύνδεση σε ηλεκτρική πρίζα). Το Toyota Yaris Hybrid καταναλώνει 3,3 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει μόνον 75 γρ./χλμ. CO2.

Get it on Google Play Download on the App Store