Παιχνίδια βιομηχανικής κατασκοπείας στα κεντρικά της Ford!




Μια παράξενη υπόθεση υποκλοπών και βιομηχανικής κατασκοπείας έχει αναστατώσει τα κεντρικά γραφεία της Ford στο Dearborn του Ντιτρόιτ, με το FBI μάλιστα να ηγείται των ερευνών γύρω από το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, βασικός ύποπτος στην όλη υπόθεση είναι η Sharon Leach, 43 ετών, μηχανολόγος μηχανικός και εργαζόμενη για 17 συναπτά έτη στην εταιρεία, η οποία απολύθηκε τον περασμένο Ιούνιο όταν και η ασφάλεια της Ford ανακάλυψε μηχανήματα καταγραφής, που είχε τοποθετήσει η Leach στα γραφεία της εταιρείας. Στις 11 Ιουλίου, πράκτορες του FBI ερεύνησαν τα γραφεία της Ford και βρήκαν οκτώ διαφορετικά μηχανήματα καταγραφής, τοποθετημένα κάτω από γραφεία συσκέψεων.

Η έρευνα του FBI γύρω από την πολύ παράξενη αυτή υπόθεση, είχε ξεκινήσει 3 εβδομάδες νωρίτερα, όταν και βρέθηκαν στο σπίτι της Leach οικονομικά αρχεία και άλλα επίσημα έγγραφα της Ford, ενώ κατασχέθηκαν 4 lapotop και ένας υπολογιστής γραφείου. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ακόμη γιατί το FBI έχει εμπλακεί στις έρευνες, ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες στη Leach. Σύμφωνα πάντως με το δικηγόρο της πρώην εργαζομένης της Ford, η Leach χρησιμοποιούσε τις συσκευές καταγραφής μόνο και μόνο για να καταγράφει τα meeting και να κρατά πιο σωστές σημειώσεις από αυτά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γεγονός ότι το ίδιο το FBI έχει εμπλακεί στην υπόθεση δίνει μια άλλη σημασία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι επικεφαλής των ερευνών έχει οριστεί ο Jonathan Tukel, ειδικός στην έρευνα κατασκοπείας και τρομοκρατικών υποθέσεων. 




Get it on Google Play Download on the App Store