Νέο Ford Fiesta το 2017 αποκλειστικά «Made in Germany»




Το μελλοντικό, 7ης γενιάς Ford Fiesta θα παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Κολωνίας στη Γερμανία, γεγονός που θα ωφελήσει τόσο την Ford, αφού θα γίνει εξοικονόμηση 265 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και τους εργαζόμενους, καθώς θα διατηρηθούν οι σχεδόν 24.000 θέσεις εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stephen Odell δήλωσε ότι «Αυτή η συμφωνία και η απόφασή μας για την παραγωγή του επόμενης γενιάς Ford Fiesta στην Κολωνία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την αναδιοργάνωση της Ford Ευρώπης και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να επενδύσουμε στην ανταγωνιστική παραγωγή οχημάτων στην Γερμανία».

Παράλληλα κάποιες εξωτερικές εργασίες και τμήματα θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της Κολωνίας, ενώ στη συναρμολόγηση των κινητήρων θα προστεθεί μία ακόμα βάρδια για να καλυφθεί η αναμενόμενα αυξανόμενη ζήτηση για τον 1.0 λτ. EcoBoost κινητήρα.

Να σημειώσουμε πως το υπάρχον Ford Fiesta παράγεται εκτός από την Κολωνία και στη Βαλένθια για τις αγορές της Ευρώπης, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατασκευάζεται και σε εργοστάσια της Κίνας, Μεξικό, Βιετνάμ, Βενεζουέλας, Ινδίας και Βραζιλίας.




Get it on Google Play Download on the App Store