Μείωση παραγωγής των Opel ADAM και Corsa

Η Opel θα μειώσει την παραγωγή του νεανικού ADAM και του -7 ετών- Corsa, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Eisenach της Γερμανίας, για κάποιες μέρες αυτό το μήνα. Ο λόγος αποδίδεται στη μειωμένη ζήτηση και στα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη Νότια Ευρώπη.

Εκπρόσωπος της Opel δήλωσε σε γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι «Τον Οκτώβριο θα είμαστε μερικές μέρες κλειστά λόγω κυρίως της παραγωγής του Corsa, ένα μοντέλο που βρίσκεται στα τελευταία στάδια τους κύκλου ζωής του». Εδώ να σημειώσουμε ότι το τελευταίας γενιάς Corsa έχει λανσαριστεί το 2006, ενώ ετοιμάζεται για μία ακόμα ανανέωση αισθητική αλλά και κινητήρων. Επίσης. πρόσθεσε ότι «οι πωλήσεις του ADAM είναι ικανοποιητικές».

Η παραγωγή του ADAM έχει φτάσει τις 41.000 μονάδες τους πρώτους επτά μήνες του 2013, ενώ την ίδια χρονική περίοδο έχουν πωληθεί στην Ευρώπη 27.214 ADAM. Το στιλάτο μίνι Opel αποτελεί το σημείο κλειδί της Opel για να αντιστρέψει τη μείωση των πωλήσεών της, αφού από το 1999 μέχρι σήμερα η GM στην Ευρώπη έχει χάσει πάνω από 18 δις δολάρια. Ωστόσο, το ADAM με το νέο 1.0 SIDI κινητήρα, καθώς και άλλα νέα μοντέλα όπως το Cascada, το Mokka και το ανανεωμένο Insignia αναμένεται να δώσουν μια νέα ώθηση στις πωλήσεις της Opel, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 5,1% το πρώτο 8μηνο του 2013. 

Get it on Google Play Download on the App Store