Νέο και πιο ψηφιακό Opel Mokka

Η Opel συνεχίζει την ανανέωση της SUV γκάμας της, περνώντας από το καθιερωμένο facelift το Mokka και προσφέροντας ακόμα περισσότερη τεχνολογία, σε συνδυασμό με σπορ εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι λίγες μεν, ευδιάκριτες δε. Η φωτεινή ταυτότητα των LED στα φανάρια εμπρός-πίσω εμπνέεται από την αντίστοιχη των νέων Frontera και Grandland, προσδίδοντας περισσότερο δυναμισμό και φουτουριστική εικόνα στο παρουσιαστικό του Mokka. Η νέα έκδοση GS φέρνει μαύρες πινελιές στα προστατευτικά των θόλων και των θυρών, όπως και στο καπό (η διχρωμία σε οροφή-κολώνες προσφέρεται και σε άλλες εκδόσεις), μαζί με διαφορετικούς προφυλακτήρες και νέες ζάντες 18 ιντσών. Φρεσκαρισμένα είναι τα σχέδια των τροχών σε όλες τις εκδόσεις, όπως και η παλέτα των χρωμάτων.

Στο εσωτερικό συναντάμε ανακυκλωμένα/ανακυκλούμενα και πιο ποιοτικά υλικά, ενώ στάνταρ είναι πλέον ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών και η οθόνη αφής ίδιας διάστασης για το infotainment, σε παράλληλη διάταξη στο ταμπλό και με κλίση προς τον οδηγό. Η τεχνολογική αναβάθμιση περιλαμβάνει ψηφιακό βοηθό, που ενεργοποιείται φωνητικά με τη φράση «Hey, Opel», την εφαρμογή myOpel και την προσθήκη ChatGPT, σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης που συνδέεται στο διαδίκτυο (Connected Navigation).

 

Από πλευράς κινητήρων, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές προτάσεις. Η βασική διάταξη αφορά τον τρικύλινδρο 1.2 τούρμπο, απόδοσης 136 ίππων, που εξασφαλίζει μέση κατανάλωση 5,7 λίτρων/100 χλμ. (129 γρ. CO2/χλμ.). Στη συνέχεια βρίσκουμε την mild hybrid 48V εκδοχή του ίδιου συνόλου, που συνοδεύεται από ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και μπορεί να κινείται για λίγα χλμ. αποκλειστικά με το ρεύμα (4,9 λίτρα/100 χλμ., 110 γρ. CO2/χλμ.), ενώ η κορυφή ανήκει στο αμιγώς ηλεκτρικό. Το Mokka Electric αξιοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και 260 Nm, σε συνεργασία με μπαταρία 54 kWh, έχοντας την ικανότητα να διανύει έως 403 χλμ. με μια φόρτιση (15,5-15,6 kWh/100 χλμ.).

Το νέο Mokka είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά της Γερμανίας, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 26.740 ευρώ για το 1.2 Turbo, τις 29.740 ευρώ για το 1.2 Turbo 48V Mild Hybrid και τις 36.740 ευρώ για το Electric.

Get it on Google Play Download on the App Store