Αναβαθμισμένο Toyota RAV4 και 2.0 diesel 4×4

2.0 D-4D με AWD, νέα χρώματα και εξοπλισμός ανέσεων και ασφαλείας

Η Toyota διευρύνει την γκάμα του νέου 4ης γενιάς Toyota RAV4, ενώ ταυτόχρονα το αναβαθμίσει σε διάκοσμο, επιλογές χρωμάτων και εξοπλισμό. Πιο αναλυτικά, στην έκδοση με τον ντίζελ κινητήρα 2.0 D-4D προσθέτει το σύστημα τετρακίνησης AWD, το οποίο συνδυάζεται με το Intergrated Dynamic Drive System (Ολοκληρωμένο Σύστημα Δυναμικής Οδήγησης). Αυτό μέσω αισθητήρων συντονίζει τον έλεγχο της μετάδοσης ροπής του κινητήρα μεταξύ των δύο αξόνων, το σύστημα ευστάθειας του οχήματος (VSC) και την ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού για καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου υπό όλες τις συνθήκες.

Η κατανομή της ροπής μπορεί να κυμαίνεται από 100:0 έως 50:50 ανάλογα τις συνθήκες πρόσφυσης, ενώ υπάρχει και η επιλογή κλειδώματος της τετρακίνησης σε αναλογία 50:50 και σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα. Επιπλέον, ο 2.0 ντίζελ κινητήρας των 124 ίππων και 310 Nm ροπής συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εκπέμπει μόλις 136 γρ./χλμ. CO2.

Εξωτερικά το αναβαθμισμένο RAV4 2014 είναι διαθέσιμο με ένα σκούρο μεταλλικό καφέ χρώμα αμαξώματος και με ζάντες αλουμινίου 10 ακτινών διαμέτρου 18 ιντσών. Στο εσωτερικό υπάρχουν 4 επιλογές χρωματικών μαύρου, γκρι, τερακότα και ενός νέου μπεζ. Στο εξοπλισμό του δημοφιλούς SUV της Toyota προστέθηκε το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 με νέα 6 ιντσών full colour WVGA οθόνη αφής με βελτιωμένη ανάλυση, νέα λειτουργία Flick, καθώς και έξι επιπλέον γλώσσες.

Ακόμη, τα συστήματα Smart Entry και Start είναι διαθέσιμα προαιρετικά στην έκδοση Active, στο μοντέλο Lounge προσφέρεται προαιρετικά το ηχοσύστημα της JBL με 8 κανάλια και 9 ηχεία απόδοσης 440 Watt, ενώ η έκδοση Premium διατίθεται με δερμάτινο σαλόνι και με επενδύσεις χρωμίου στο αμάξωμα.

Τέλος, την ασφάλεια ενισχύουν με την σειρά τους το σύστημα Rear Cross Traffic Alert (RCTA) που μέσω ραντάρ ελέγχει κατά την οπισθοπορεία αν υπάρχουν αντικείμενα που δεν είναι ορατά από τους καθρέπτες, το οποίο συνδυάζεται με το Blind Spot Monitor (BSM), το οποίο ελέγχει και προειδοποιεί για ύπαρξη οχήματος στις τυφλές γωνίες του αμαξώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store