Εξωφρενικές αυξήσεις έως 60% στα διόδια «Αθηνών – Θεσσαλονίκης»




Από σήμερα τα μεσάνυχτα, οι οδηγοί που κινούνται στην Ε.Ο. «Αθηνών – Θεσσαλονίκης» θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι 60% παραπάνω για τα διόδια… εις το όνομα της ανάπτυξης! Πιο αναλυτικά, οι εταιρείες Νέα Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ανέβασαν τις τιμές στα διόδια των Αφιδνών, Θηβών, Τραγάνας, Πελασγίας και του Μοσχοχωρίου, ενώ αν προσθέσουμε και τους υπόλοιπους σταθμούς στους οποίους το τίμημα δεν αλλάζει (Αγία Τριάδα, Μακρυχώρι, Πυργετός, Λεπτοκαρυά, Κλειδί, Μάλγαρα), το συνολικό κόστος διοδίων διαμορφώνεται πλέον στα 29,15 ευρώ. Πιο αναλυτικά (τιμές για Ι.Χ.):

  • Αφίδνες: 3,35 ευρώ από 2,1 ευρώ
  • Θήβα 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ
  • Τραγάνα 3,9 ευρώ από 2,45 ευρώ

Παράλληλα, η «Νέα Οδός» ανακοίνωσε εκπτωτική πολιτική από 5% έως 50% (ανάλογα τον αριθμό διελεύσεων) για όσους χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς ποπμποδέκτες. Οι εκπτώσεις ισχύουν για τα διόδια των Αφιδνών αλλά και για τους πλευρικούς σταθμούς του Καπανδριτίου (νέο διόδιο στα 2,05 ευρώ), της Μαλακάσας (1,45 ευρώ η νέα τιμή) και των Οινοφύτων (0,65 ευρώ). Οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 5% για όσους κάνουν από 11 έως 20 διελεύσεις τον  μήνα, και φτάνουν στο 50% για όσους κάνουν από 51-60 διελεύσεις τον μήνα.

Αυξήσεις έχει ανακοινώσει και η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στα διόδια της Πελασγίας, (3,5 ευρώ από 2,7 ευρώ), στο Μοσχοχώρι (4 ευρώ από 3,1 ευρώ), ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς Μακρυχωρίου (1,4 ευρώ) του Πυργετού (2 ευρώ) της Λεπτοκαρυάς (2 ευρώ) και του Κλειδιού (2,2 ευρώ) και Μάλγαρα (1,2 ευρώ).

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις τιμές των διοδίων για τα Ι.Χ.




Get it on Google Play Download on the App Store