Το μικρομεσαίο υβριδικό BYD των 295 PS και 1,6 λτ. κατανάλωσης!

Η κινέζικη εταιρεία BYD, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων (καθώς και ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας), λανσάρει στην  Κίνα το νέο μικρομεσαίο σεντάν υβριδικό μοντέλο Qin. Αυτό τροφοδοτείται με 1.5 λίτρων turbo κινητήρα βενζίνης ισχύος 154 ίππων και 240 Nm και με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm ροπής. Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει τους 295 ίππους (!) και 479 Nm ροπής. Το υβριδικό σύνολο επιταχύνει το οικογενειακό αυτοκίνητο στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα και η κατανάλωση ανέρχεται στα 1,6 λτ./100 χλμ. Επιπλέον, το BYD Qin μπορεί να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια για 70 χιλιόμετρα.

Μερικά ακόμα σημεία αναφοράς του υβριδικού αυτού μοντέλου αποτελούν οι επιλογές οδήγησης EV+ECO, EV+SPORT, HEV+ECO και HEV+SPORT, για πιο νορμάλ ή δυναμική επιτάχυνση είτε μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες είτε με το υβριδικό σύστημα.

Στον εξοπλισμό του (για την Κινέζικη αγορά) περιλαμβάνονται ακόμα οθόνη 12 ιντσών στο ταμπλό, έλεγχος πίεσης ελαστικών, ηλεκτρικό χειρόφρενο, ESP και 12 αερόσακοι. Όσον αφορά στην τιμή του, αυτή ξεκινάει στην Κίνα από τις 23.725 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη θα λανσαριστεί στις αρχές του 2015.




Get it on Google Play Download on the App Store