Το Nissan GT-R δεν σταματά να διδάσκει γκάζι (+video)

Υπάρχουν ενήλικες άνθρωποι που όταν παρουσιάστηκε το Nissan GT-R, δεν πήγαιναν ούτε παιδικό σταθμό. Βρέφη όταν έκανε πρεμιέρα το R35, 15 χρόνια πίσω, σήμερα είναι έφηβοι/έφηβες. Όσο «παππούς» κι αν θεωρείται το ιαπωνικό supercar, δεν παύει να είναι ο «Godzilla». Το αυτοκίνητο που έκανε trend τα video με τις κόντρες, και εξακολουθεί να διαπρέπει σε αυτά μέχρι σήμερα.

Το GT-R μπορεί να είναι 15 χρόνων, αλλά αναβαθμίζεται σχεδόν κάθε χρονιά. Πέραν αυτού, το προηγμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης και τα χαρακτηριστικά απόδοσης του 3.8 V6 twinturbo ήταν τόσο μπροστά από την εποχή τους, ώστε εύκολα μένει επίκαιρο ως σήμερα. Ειδικά όταν απέναντί του έχει ατμοσφαιρικούς και πισωκίνητους ανταγωνιστές. Η Corvette C8 μπορεί να είναι 11 χρόνια νεότερη (2020 εμφανίστηκε), αλλά ο 6.2 V8 απέχει αρκετά από τον VR38DETT σε απόδοση. Τα 495 άλογα δεν έχουν σχέση με τα 578 του GT-R, ιδίως από τη στιγμή που στο δεύτερο μεσολαβούν δυο τουρμπίνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην παροχή της ισχύος και την «έκρηξη» στο πάτημα του γκαζιού.

Η «Κορβέτα» υπερτερεί σε κιβώτιο, έχοντας 8 σχέσεις να εναλλάσσονται στους διπλούς συμπλέκτες (6άρι το DCT του GT-R). Το Nissan, όμως, έχει το διαχρονικό πλεονέκτημα της τετρακίνησης, συν την απόσταση στην ιπποδύναμη (στη ροπή, πάντως, δίπλα είναι: 637 Nm η ‘Vette, 632 Nm το GT-R). Ένα πλεονέκτημα που γυρίζει μπούμερανγκ στη ζυγαριά, καθώς η Corvette απαντάει με πάνω από 200 κιλά λιγότερα (1.530 κιλά αντί 1.754). Εξάλλου και τα δύο, με 0-100 χλμ./ώρα στα 2,9 δλ. ανακοινώνονται. Τι έχουμε πει, όμως; Άλλο τα νούμερα, άλλο η πραγματικότητα. Και εκεί, το GT-R φροντίζει για την ανώμαλη προσγείωση της Corvette.

Get it on Google Play Download on the App Store