Tesla Cybetruck κόλλησε σε ποτάμι (+video)

Το Cybertruck έχει ακούσει πάρα πολλά για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, τα περισσότερα δικαιολογημένα. Τι να κάνει κι αυτό το έρμο, όμως, όταν πέφτει σε ατζαμήδες; Στη συγκεκριμένη, σε έναν που νόμιζε ότι οδηγεί φουσκωτό αντί για αυτοκίνητο.

Το pick up της Tesla, ειδικά μετά την εξειδικευμένη off road αναβάθμιση λογισμικού, προσφέρει πλειάδα συστημάτων για την αντιμετώπιση σχεδόν κάθε εκτός δρόμου σεναρίου. Σε βάρκα, πάντως, δεν το μετατρέπει κανένα ηλεκτρονικό. Με τις αναρτήσεις ρυθμισμένες στο ψηλότερο σημείο τους και τη συνδρομή του ανάλογου mode λειτουργίας, το Cybertruck μπορεί να διασχίσει υδάτινα περάσματα βάθους 70 εκατοστών. Τιμή από τις κορυφαίες όχι μόνο για ηλεκτρικό, αλλά γενικότερα για αυτοκίνητο παραγωγής εκτός δρόμου. Το θέμα είναι ότι για να βγει αλώβητο από τέτοιες καταστάσεις το αυτοκίνητο, θα πρέπει να ξέρει τα βασικά και ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι.

Να μπορεί να διακρίνει, ας πούμε, το πόσο απότομη είναι η κλίση στην απέναντι όχθη. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και να μην υπάρξει πρόβλημα με το νερό, σίγουρα θα δημιουργηθεί ζήτημα με την έξοδο του οχήματος από αυτό. Όπως θα δούμε, το «Κυβερνοφορτηγό» δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες με το ποτάμι αυτό καθαυτό. Μια χαρά το πέρασε, δίχως να διστάσει. Η όχθη, αντίθετα, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Πέρα από τη μορφολογία του εδάφους και την απότομη κλίση, τα μεικτά ελαστικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σαθρότητα και λασπουριά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το Cybertruck βρέθηκε με τους δυο τροχούς στο νερό. Με δυο ρόδες στη λάσπη και τις άλλες δυο στο ποτάμι, δεν υπήρχε περίπτωση να βγει από εκεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Η οποία ήρθε τελικά αργότερα, με τη μορφή ενός Chevrolet Silverado.

Get it on Google Play Download on the App Store