Στενάζει η άσφαλτος με Raptor R και Aventador (+video)

Και μόνο του να ήταν το Ford F-150 Raptor R, μια χαρά θα τράνταζε την άσφαλτο. Εδώ, όμως, αφενός έχουμε να κάνουμε με ένα βελτιωμένο, από τον John Hennessey κιόλας, από την άλλη έχει παρέα. Όχι μια οποιαδήποτε συντροφιά, αλλά εκείνη της Lamborghini Aventador SVJ.

Εργοστασιακά, ο ισχυρότερος «Ράπτορας» στο πορτφόλιο του «Μπλε Οβάλ» παράγει 720 ίππους και 868 Nm από τον κομπρεσοράτο Predator 5.2 V8. Εκεί τριγύρω παίζει και η κορυφαία Aventador, στα 770 άλογα (μακριά τα 720 Nm), από τον ατμοσφαιρικό 6.5 V12. Πολύ ελαφρύτερη φυσικά (1.525 κιλά αντί 2.700) και ασύγκριτα πιο αεροδυναμική, κι ας έχει το συγκεκριμένο Raptor να αντιπαρατάξει 1.000 άλογα και 1.117 Nm δια χειρός Hennessey. Εννοείται ότι τα δυο  αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση ούτε στα λάστιχα, καθώς η μεν Lambo φοράει επιδόσεων και το Ford χωμάτινα με τεράστια «τακούνια».

Τίποτα, ωστόσο, δεν μας κάνει να μην λαχταρούμε να δούμε και τα δύο, με το γκάζι πατημένο τέρμα. Τα ντεσιμπέλ και η ανατριχίλα σίγουρα, ο σεισμός το ίδιο, οι καταιγιστικές επιδόσεις επίσης. Το ιταλικό supercar έχει τον πρώτο λόγο, χάρη στο βάρος, την αεροδυναμική και την πρόσφυση, αλλά η ωμή δύναμη του «φτιαγμένου» Raptor R εγγυάται πως μπορεί να κάνει την έκπληξη. Καταφέρνει να εκπληρώσει τις προσδοκίες; Στα πρώτα μέτρα, πανηγυρικά ναι. Στη συνέχεια και μέχρι τη γραμμή του τερματισμού; Για απολαύστε

Get it on Google Play Download on the App Store