Το Hennessey Venom F5 μπορεί να έχει σχεδιαστεί με τα ρεκόρ ταχύτητας κατά νου, αλλά δεν σημαίνει πως αν μπει σε πίστα δεν μπορεί να κάνει την ίδια ζημιά και στα χρονόμετρα. Ειδικά αν πρόκειται για την πιο σκληροπυρηνική και «στημένη» έκδοση Revolution, που ζει και αναπνέει για να καταρρίπτει κορυφαίες επιδόσεις στα σιρκουί του κόσμου.
Το Circuit of the Americas υποδέχτηκε το κορυφαίο «Δηλητήριο», με το αμερικανικό hypercar να αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο ευθείες και τελικές. Το Venom F5 Revolution μπήκε στο COTA και γύρισε τα 5,5 χλμ. της διαδρομής σε 2.10.90, κατεβάζοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής κατά 0,43 δλ. (2.11.33 είχε κάνει το Czinger 21C). Ακόμα πιο εντυπωσιακό, αλλά και δείγμα του πόσο εξελίσσονται τα αυτοκίνητα μέσα σε λίγα χρόνια, το κενό που χωρίζει το Venom από τη McLaren P1, η οποία το 2016 είχε γράψει 2.17.12 – σχεδόν 7,0 δλ. αργότερη του Hennessey!
Οι αλλαγές βέβαια εκτείνονται σε όλο το αμάξωμα, ξεκινώντας από τον εμπρός προφυλακτήρα και τις μεγαλύτερες εισαγωγές του, συνοδεία πολύ εντονότερου splitter και φαρδύτερων ακροπτερυγίων. Μεγαλύτερος είναι και ο διαχύτης πίσω, την ώρα που όλα τα βλέμματα συγκεντρώνει το γιγαντιαίο spoiler. Οι Αμερικανοί δεν αναφέρουν ποσά κάθετης δύναμης, αλλά δεν τίθεται θέμα πως το Revolution «βιδώνεται» στο έδαφος πολύ καλύτερα από το απλό Venom. Τα μετρητικά όργανα, εξάλλου, κατέγραψαν 1,59 G στις στροφές και μέχρι 1,61 G στο φρενάρισμα.
Ο θηριώδης 6.6 twinturbo V8 παραμένει στα επίπεδα του Venom F5, ήτοι 1.817 ίπποι και 1.617 Nm. Ένα 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει να τη μεταφέρει στους πίσω τροχούς, που καλούνται να την περάσουν στην άσφαλτο μέσα από τα ελαστικά Michelin Pilot Cup Sport 2 R, διαστάσεων 345/50/20 (265/35/19 μπροστά). Η χρήση ανθρακονημάτων σε πλαίσιο και αμάξωμα κρατούν το βάρος στα 1.360 κιλά ), δημιουργώντας μια αναλογία βάρους-ισχύος της τάξης των 0,748 κιλών ανά ίππο! Πάμε να τα δούμε όλα εν δράσει στο COTA, ενόσω τα χρονόμετρα ψάχνουν επισκευαστή.