Όργια στην πίστα από τη Maserati MCXtrema (+video)

H MC20 πρωταγωνιστεί στις φαντασιώσεις όλων με Maserati, ωστόσο μια άλλη MC είναι το πιο ακραίο αυτοκίνητο που έχει φορέσει την «Τρίαινα». Ο λόγος για την Xtrema των 740 ίππων και μόλις 1.250 κιλών, η οποία εθεάθη και ηκούσθη στην πίστα του Misano προκαλώντας ντελίριο στις αισθήσεις.

Η MCXtrema αποτίνει φόρο τιμής στην ισχυρή κληρονομιά της Maserati Corse και ο σχεδιασμός της ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 2 μήνες. Ο τεράστιος αεραγωγός στο καπό βοηθά στη διοχέτευση του αέρα πάνω από το αμάξωμα, στέλνοντάς τον στη θηριώδη και πλήρως ρυθμιζόμενη αεροτομή. Ρυθμιζόμενο είναι και το splitter μπροστά, αποτελώντας βασικό στοιχείου του αεροδυναμικού πακέτου, που ολοκληρώνεται από τον αναλόγων διαστάσεων διαχύτη, το επίπεδο πάτωμα και τα καλύμματα στους 18άρηδες τροχούς, που κρύβουν κεραμικά φρένα της Brembo. Στο πίσω μέρος, πέρα από την «απλώστρα» και το διαχύτη, κυριαρχεί η διάταξη των τριπλών οριζόντιων LED ανά πλευρά, αλλά και οι οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Η τοποθέτησή τους μάλιστα απαίτησε μελέτη από πλευράς μηχανικών, προκειμένου να μπουν ψηλότερα σε σχέση με την MC20 και να απελευθερώσουν χώρο για το διαχύτη.

Προσήλωση στη χρήση πίστας φανερώνει και η τεράστια προσπάθεια να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά. Αμάξωμα και σασί κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, συνεισφέροντας στη διαμόρφωση του βάρους στα 1.250 κιλά. Ο βελτιωμένος Nettuno 3.0λιτρος V6 twinturbo παρουσιάζει 120 ίππους παραπάνω από την MC20, στέλνοντας 740 ίππους στους πίσω τροχούς. Ο συνδυασμός της δύναμης με το βάρος, δε, μας δίνει μια εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο, στο 1,68! Θεμελιώδης διαφορά μεταξύ MC20 και κάθε μιας εκ των 62 Xtrema που θα κατασκευαστούν, η αντικατάσταση του 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη με 6άρι σειριακό. Εξυπακούεται ότι συναντάμε πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και σλικ ελαστικά, μαζί με τα Brembo CCMR  που πλαισιώνονται από ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ψύξης, για μεγιστοποίηση της απόδοσης ακόμα και σε πολύ ζεστές μέρες.

Get it on Google Play Download on the App Store