Χορεύει στη βροχή η πιο ακραία Maserati (+video)

H MC20 πρωταγωνιστεί στις φαντασιώσεις όλων με Maserati, ωστόσο μια άλλη MC είναι το πιο ακραίο αυτοκίνητο που έχει φορέσει την «Τρίαινα». Ο λόγος για την Xtrema των 740 ίππων και μόλις 1.250 κιλών, η οποία μπήκε στην πίστα του Varano και δεν πτοήθηκε ούτε από την έντονη βροχόπτωση.

Η πιο ακραία και σκληροπυρηνική «Τρίαινα» όλων των εποχών επισκέφθηκε Autodromo Varano de’ Melegari, μαζί με τον αρχιδοκιμαστή της εταιρίας. Ο Andrea Bertolini ανέλαβε να διεξάγει τις βρόχινες δοκιμές της MCXtrema, λέγοντας πως η συγκεκριμένη πίστα είναι το καλύτερο μέρος για να εξαπολύσεις ένα αυτοκίνητο σαν την Xtrema. Απολύτως λογικό, βέβαια, καθώς η προσήλωση στη χρήση πίστας φαίνεται μέσα από την τεράστια προσπάθεια να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά. Αμάξωμα και σασί κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, συνεισφέροντας στη διαμόρφωση του βάρους στα 1.250 κιλά. Ο βελτιωμένος Nettuno 3.0λιτρος V6 twinturbo παρουσιάζει 120 ίππους παραπάνω από την MC20, στέλνοντας 740 ίππους στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου (αντί 7τάχυτου διπλού συμπλέκτη στην MC20). Ο συνδυασμός της δύναμης με το βάρος, δε, μας δίνει μια εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο, στο 1,68!

MCXtrema αποτίνει φόρο τιμής στην ισχυρή κληρονομιά της Maserati Corse και ο σχεδιασμός της ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 2 μήνες. Ο τεράστιος αεραγωγός στο καπό βοηθά στη διοχέτευση του αέρα πάνω από το αμάξωμα, στέλνοντάς τον στη θηριώδη και πλήρως ρυθμιζόμενη αεροτομή. Ρυθμιζόμενο είναι και το splitter μπροστά, αποτελώντας βασικό στοιχείου του αεροδυναμικού πακέτου, που ολοκληρώνεται από τον αναλόγων διαστάσεων διαχύτη, το επίπεδο πάτωμα και τα καλύμματα στους 18άρηδες τροχούς, που κρύβουν κεραμικά φρένα της Brembo. Στο πίσω μέρος, πέρα από την «απλώστρα» και το διαχύτη, κυριαρχεί η διάταξη των τριπλών οριζόντιων LED ανά πλευρά, αλλά και οι οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Η τοποθέτησή τους μάλιστα απαίτησε μελέτη από πλευράς μηχανικών, προκειμένου να μπουν ψηλότερα σε σχέση με την MC20 και να απελευθερώσουν χώρο για το διαχύτη.

Μόλις 62 «Εξτρεμίστριες» θα κατασκευαστούν, με την τιμή να φημολογείται πως τοποθετείται στα επίπεδα των 1,5 εκατ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store