Η Porsche διέλυσε ρεκόρ της Mercedes στο Nurburgring (+video)

Η Porsche συνεχίζει το σερί με τα ρεκόρ της στο Nurburgring, βάζοντας τη νέα Panamera στο Nordschleiffe και διαλύοντας την επίδοση του προηγούμενου μοντέλο για πάνω από 5,6 δλ.! Σημαντικότερα, όμως, κατάφερε να αποκαθηλώσει τη Mercedes από την κορυφή των executive σεντάν!

Η επερχόμενη Turbo S E-Hybrid μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» δίχως καμουφλάζ, αφήνοντας το αεροδυναμικό πακέτο, το χρυσαφί χρώμα και τις ζάντες των 21 ιντσών (σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 tires 275/35 εμπρός και 325/30 πίσω). Οι Γερμανοί δεν αναφέρουν ισχύ για το plug-in υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από τον 4.0 V8 twinturbo και ηλεκτροκινητήρα, ωστόσο λογικά βρίσκεται στα επίπεδα των 740 ίππων της αντίστοιχης Cayenne, ξεπερνώντας κατά 69 ίππους την προηγούμενη Panamera Turbo S E-Hybrid.

Η σημαντική αύξηση στην ισχύ, αλλά και οι αναβαθμίσεις στο λογισμικό της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης, της αεροδυναμικής (εξοπλισμένη με το προαιρετικό Carbon Aerokit η συγκεκριμένη), των ηλεκτρονικών και του σασί, κατάφεραν να σταματήσουν τα χρονόμετρα στο 7.24.17 και να βελτιώσουν την επίδοση της προηγούμενης κορυφαίας Panamera κατά 5,64 δλ. (7.29.81). Από τα πυρά της νέας Panamera δεν γλίτωσε ούτε η Mercedes-AMG 4Door GT 63 S 4Matic+, που μέχρι πρότινος ήταν το ταχύτερο θερμικό σεντάν στο Nurburgring (7.27.800), της οποίας τον χρόνο κατέβασε κατά 3,7 δλ. Η νέα Panamera είναι τόσο γρήγορη στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου, ώστε ξεπερνά ακόμα και το Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων (7.25.231). Για να φτάσει την Taycan Turbo GT των 1.100 ίππων αντίθετα, έχει πολλά «καρβέλια» μπροστά της (7.07.55).

Get it on Google Play Download on the App Store