Έρχεται το πρώτο 7θέσιο αγροτικό από τη Stellantis

Τα σημερινά αγροτικά έχουν προ πολλού αφήσει πίσω τους τις «σπαρτιάτικες», αυστηρά επαγγελματικές, συνήθειες. Ένα σύγχρονο pick up εσωτερικά δεν ξεχωρίζει από ένα αντίστοιχο SUV, προσφέροντας όλα τα κομφόρ και κάνοντας τους επιβάτες να νιώθουν πως βρίσκονται σε κανονικό αυτοκίνητο. Κάτι που αρκετά μοντέλα της κατηγορίας, καταφέρνουν να κάνουν και οδηγικά. Η Stellantis πάει ένα βήμα παραπέρα, ετοιμάζοντας την πρώτη 7θέσια «καρότσα».

Σε πατέντα που κατατέθηκε στο Αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, απεικονίζονται σκίτσα από μια διάταξη 7 θέσεων για την καμπίνα pick up, που κατά πάσα πιθανότητα αφορά κάποιο Ram. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το 1500 (μάλλον το επερχόμενο ηλεκτρικό, καθώς κάτι παρόμοιο είχαμε δει στο πρωτότυπο Revolution), το οποίο ήδη είναι από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας. Αυτή την «άπλα» είπαν να εκμεταλλευτούν περαιτέρω οι σχεδιαστές της Stellantis, βάζοντας δυο έξτρα θέσεις πίσω από τα πίσω καθίσματα, τα οποία εδώ γίνονται μεσαία σειρά. Βάσει του μεγέθους και της διαμόρφωσης των επιπλέον καθισμάτων, όμως, ο όρος «7θέσιο» χρησιμοποιείται εν πολλοίς καταχρηστικά.

Όπως βλέπουμε, μόνο μικρά παιδιά μπορούν να χωρέσουν εκεί – κι αυτά, με πολλές παραχωρήσεις, για σύντομες διαδρομές. Να ρίξουμε μια ματιά στις γενικότερες παροχές της καμπίνας ενός νέου 1500; Αναβαθμισμένα υλικά και οθόνες παντού, ξεκινώντας από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (12,3 ιντσών), συνεχίζοντας στην πρωταγωνίστρια οθόνη αφής του infotainmet στο κέντρο του ταμπλό (14,5 ιντσών) και καταλήγοντας στη μακρόστενη των 10,25 ιντσών, που έχει ο συνοδηγός μπροστά του! Αναλόγως έκδοσης ο εξοπλισμός περιλαμβάνει από δερμάτινα καθίσματα και τετραζωνικό κλιματισμό, μέχρι ηχοσύστημα 23 ηχείων και καθίσματα με λειτουργία μασάζ. Από συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας ούτε λόγος, καθώς το νέο 1500 υποστηρίζει μέχρι Επιπέδου 2 αυτόνομη οδήγηση.

Get it on Google Play Download on the App Store