Το SEAT Leon Cup Racer στο Goodwood Festival of Speed

Το μοναδικό Leon Cup Racer θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της συμμετοχής της SEAT στο φετινό Goodwood Festival of Speed. Θα είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα κάνει την έμφανιση του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Leon Cup Racer είναι ένα εντελώς νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την SEAT Sport, που εκφράζει για άλλη μια φορά την δέσμευση της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στους ιδιώτες αγωνιζόμενους πελάτες της. Η SEAT έχει να επιδείξει μια ένδοξη αγωνιστική ιστορία, που κορυφώθηκε με εργοστασιακούς τίτλους στο FIA World Touring Car Championship το 2008 και 2009. Και τις δύο χρονιές η κατάκτηση τη 1ης θέσης του πρωταθλήματος επιτεύχθηκε με μοντέλα Leon, εξοπλισμένα με κινητήρες TDI, καθιστώντας την SEAT τον πρώτο κατασκευαστή που κερδίζει τίτλο WTCC με πετρελαιοκινητήρα.

Το Leon στο Goodwood, θα οδηγήσει ο Jordi Gené, ο οποίος από το 2005 έως και το 2009 αποτέλεσε βασικό μέλος της εργοστασιακής ομάδας SEAT Sport WTCC.

Φέτος είναι η τρίτη φορά που η SEAT θα έχει συμμετοχή στο Goodwood Festival of Speed. Ο θεσμός αυτός παρεμπιπτόντως γιορτάζει την 20η επέτειο του, την ίδια χρονιά που η SEAT γιορτάζει την 20η επέτειο λειτουργίας των εγκαταστάσεων παραγωγής στο Martorell.

Εκτός από το Leon Cup Racer, η ισπανική μάρκα θα παρουσιάσει στα πλαίσια του Festival και το ανανεωμένο αγωνιστικό Ibiza Trophy, καθώς και μια σειρά από μοντέλα παραγωγής, όπως το νέο Leon SC, το Leon 5d, το Ibiza Cupra, το Toledo και το Mii.

To Goodwood Festival of Speed ανοίγει τις πύλες του στις 11 Ιουλίου 2013 και αναμένεται να προσελκύσει 185.00 επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της SEAT, Dr Matthias Rabe (VP Research & Development) και Dr Andreas Tostmann (VP Production).

Leon Cup Racer: η δέσμευση της SEAT στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το νέο Leon αποτέλεσε την βάση για την SEAT προκειμένου να κατασκευάσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο αιχμής. Εξοπλισμένο με ένα 2.0 λτ. turbo κινητήρα βενζίνης με 330 PS και 340 Nm ροπής, με την κίνηση στους εμπρός τροχούς και εξοπλισμένο είτε με εξατάχυτο DSG αυτόματο ή με σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο, το Leon Cup Racer είναι μια ασυμβίβαστη πολεμική μηχανή.

Το Leon Cup Racer δίνει μια πολύ σαφή ένδειξη για το πώς μπορεί να μοιάζει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της SEAT στο άμεσο μέλλον και έχει προετοιμαστεί για ένα ευρύ φάσμα αγώνων σε όλο τον κόσμο. Διάφορες αγωνιστικές ομάδες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το αυτοκίνητο, το οποίο θα προσφέρεται σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 70.000€ (χωρίς φόρους).

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην μάρκα μας. Η SEAT έχει περισσότερα από 40 χρόνια αγωνιστικής ιστορίας και τώρα με το Leon Cup Racer γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο για ομάδες πελατών με υψηλές προσδοκίες», λέει ο  Dr Matthias Rabe, VP Research & Development. «Το Cup Racer δεν είναι απλά ένα μοντέλο επίδειξης αλλά το πρώτο αυτοκίνητο δοκιμών στα πλαίσια του σημαντικού έργου μας για την ανάπτυξη του επόμενου αγωνιστικού μοντέλου της Μάρκας». 

Get it on Google Play Download on the App Store