Παρουσιάστηκε το Ford Fiesta R5 της M-Sport

Το πολυαναμενόμενο Ford Fiesta R5 έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην βάση της M-Sport στη Βόρεια Αγγλία σε γκρι – κόκκινο χρώμα, το οποίο τονίζει τη δυναμική του εμφάνιση. Ο 1.6 λίτρων EcoBoost κινητήρας που το τροφοδοτεί βασίζεται σε εκείνον της κορυφαίας έκδοσης του Fiesta SΤ των 182 ίππων, ενώ συνδυάζεται με σειριακό 5τάχυτο κιβώτιο και η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.

Επίσης εξοπλίζεται με νέο roll cage, βελτιωμένο αεροδυναμικό πακέτο, νέα δεξαμενή καυσίμων και ηλεκτρονικά συστήματα σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας R5. Στην πραγματικότητα το Ford Fiesta R5 είναι ένα νέο μοντέλο, αφού το 90% των τμημάτων του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί από το μηδέν. Παράλληλα είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την καλύτερη ευκολία χρήσης αλλά και συντήρησης από ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον πρώτο του αγώνα θα τον δώσει στο Neste Oil Rally Finland τον Αύγουστο, ωστόσο ενδέχεται το αγωνιστικό του ντεμπούτο να γίνει εκτός WRC νωρίτερα.

Σχετικά με την παρουσίαση του Fiesta R5 ο Διευθύνων Σύμβουλος της M-Sport, Malcolm Wilson OBE, δήλωσε:

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχω να μείνω τόσο ενθουσιασμένος όπως είμαι τώρα για το (Ford) Fiesta R5. Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου και της προσπάθειας έχει περάσει σε αυτό το αυτοκίνητο και οι σχεδιαστές μας έχουν κάνει μια απίστευτη έρευνα και ανάπτυξη για γίνουν όλα σωστά στο αυτοκίνητο. Κοιτάζοντας τις μέχρι στιγμής δοκιμές φαίνεται σίγουρα ότι η σκληρή δουλειά θα ξεπληρωθεί. Με 18 παραγγελίες που έχουν ήδη παραδοθεί, θα είναι φανταστικό να δούμε ότι ο κόσμος του ράλι έχει μια τέτοια πίστη στην M-Sport για να παράγει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο.

«Ο πρώτος αγώνας του αυτοκινήτου θα γίνει με τον Thierry (Neuville) και Nicolas (Gilsoul) στο (Geko Rally) Ypres . Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για μας. Βλέπουμε μια τεράστια αγορά για το (Fiesta) R5, ως μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και ο Thierry είναι ο τέλειος υποψήφιος για να δείξει ακριβώς αυτό το αυτοκίνητο είναι ικανό». 

Get it on Google Play Download on the App Store