H Mercedes ετοιμάζει A 45 AMG με 400 ίππους

Μια νέα ακόμα ισχυρότερη έκδοση με απόδοση κοντά στους 375 ίππους ή ακόμα και στους 400 ίππους ετοιμάζει η Mercedes για την Α 45 AMG με το 2λιτρο πανίσχυρο κινητήρα των 360 ίππων, προκειμένου να μπει στο… μάτι τις Audi με το νέο RS 3 των 367 ίππων. Βέβαια πρόκειται για δύο διαφορετικά μηχανικά σύνολα, αφού της Audi είναι 5κύλινδρο 2.5 λτ., ωστόσο τίθεται θέμα γοήτρου για το ποιος είναι ο ισχυρότερος στη μικρομεσαία κατηγορία.

Ο υπεύθυνος της AMG, Tobias Moers δήλωσε σε συνέντευξη σε βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ -μεταξύ άλλων- ότι «Ο όμιλος VW έρχεται μετά από εμάς, αλλά θέλουμε να παραμείνουμε το νούμερο ένα» και πρόσθεσε: «η ανάπτυξη – πρόσθεση ισχύος, ροπής και η κατασκευή fun to drive αυτοκινήτων δεν θα τελειώσει ποτέ».

Στην αναβαθμισμένη έκδοση της A 45 AMG, η ισχύς πιθανότατα θα ανέβει κοντά στους 375 ίππους, ωστόσο δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 400 ίππους, στην περίπτωση που η VW δώσει την έγκριση για την παραγωγή του Golf R 400. Η εμφάνισή της μπορεί να γίνει φέτος, καθώς η Α-Class ετοιμάζεται για την πρώτη ανανέωσή της.

Get it on Google Play Download on the App Store