Το Fiat Panda τερμάτισε το Ράλι Ντακάρ

Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα ιταλικό αυτοκίνητο και παράλληλα, ένα αυτοκίνητο της Fiat καταφέρνει να τερματίσει στο δυσκολότερο αγώνα του κόσμου, αφού το Fiat PanDakar ολοκλήρωσε με επιτυχία το φετινό Ράλι Ντακάρ, που διεξήχθη από τις 2 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2017 στην Αργεντινή, Βολιβία και Παραγουάη.

Διαβάστε ακόμα: Θρίαμβος για την Peugeot και το 3008 DKR στο ράλι Ντακάρ

Το PanDakar βασίζεται πάνω στο γνωστό μας Fiat Panda και ειδικότερα στην έκδοση Panda 4X4 Cross, έχοντας ωστόσο έναν 2λιτρο turbodiesel Multijet κινητήρα με 180 ίππους, αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα.

Πίσω από το τιμόνι του Fiat PanDakar βρέθηκε ο Ιταλός Giulio Verzeletti που ειδικεύεται σε αγώνες αντοχής όπως το Ντακάρ έχοντας συμμετάσχει 15 φορές στον αγώνα, με συνοδηγό τον επίσης Ιταλό Antonio Cabini, ο οποίος έχει συμμετάσχει 20 φορές στον αγώνα.

Διαβάστε ακόμα: Νέες μειωμένες τιμές για Fiat Tipo και εκπτώσεις Fiat

Συνολικά, το Fiat PanDakar κατάφερε να καλύψει και τα 9.000 χλμ. διαδρομών του φετινού Ντακάρ, εκ των οποίων τα 4.000 χλμ. ειδικών, περνώντας μεταξύ άλλων από διαδρομές μήκους 2.200 χλμ. σε υψόμετρο πάνω από τα 3.500 μέτρα και για 5 μέρες.

Τελικά, ύστερα από τις 13 ημέρες του αγώνα η Ιταλική ομάδα κατάφερε να φέρει το Fiat PanDakar στον τερματισμό, καταλαμβάνοντας την 55η θέση από τα 57 αυτοκίνητα που κατάφεραν να τερματίσουν το φετινό Ντακάρ. Να σημειώσουμε ότι εκκίνηση είχαν πάρει 93 πληρώματα.

Get it on Google Play Download on the App Store