Ευρωπαϊκή απόβαση για τα Honda που δεν ρυπαίνουν

Τα πρώτα μοντέλα του Honda Clarity Fuel Cell, του πιο προηγμένου οχήματος μηδενικών ρύπων της Honda, έφτασαν στην Ευρώπη. Τα πρώτα έξι οχήματα θα δοκιμαστούν από πελάτες σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη.

Το νέο Clarity Fuel Cell ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Honda, ενώ είναι το πρώτο σεντάν κυψελών καυσίμου που φέρει ολόκληρη τη συστοιχία της μπαταρίας κάτω από το καπό, απελευθερώνοντας άφθονο χώρο στην καμπίνα για τη μεταφορά πέντε επιβατών.

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα για το υδρογονοκίνητο της Honda

Όσον αφορά την αυτονομία του, το Honda Clarity Fuel Cell μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό για 589 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες. Όσο δηλαδή ένα συνηθισμένο, συμβατικό αυτοκίνητο.

Ο Τόμας Μπράχμαν, επικεφαλής μηχανικός του εγχειρήματος και υπεύθυνος του προγράμματος Clarity Fuel Cell της Honda στην Ευρώπη δήλωσε πως «η Honda ήταν ανέκαθεν από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, με περισσότερα από 30 χρόνια ιστορίας στην έρευνα & εξέλιξη.».

Δείτε επίσης: Ο δοκιμαστής της Bugatti τράκαρε την Chiron των 1.500 ίππων

Εμείς να θυμίσουμε πως η Honda, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Τακαχίρο Χατσίγο, έχει δεσμευτεί πως τα δύο τρία του παγκόσμιου στόλου της θα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030 και το συγκεκριμένο είναι μέρος αυτής της δέσμευσης.

Get it on Google Play Download on the App Store