Για πώληση υπέρ-συλλεκτική Aston Martin DB6 Vantage Shooting Brake

‘Ενα από τα μόλις δύο αυτοκίνητα του είδους που πιστεύεται ότι υπάρχουν

Αυτή η Aston Martin DB6 Vantage Shooting Brake του 1967 διατίθεται για πώληση από την DD Classics και πλέον, οι φίλοι των συλλεκτικών αυτοκινήτων ανά τον κόσμο έχουν να ασχοληθούν με κάτι το μοναδικό! Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της Aston Martin DB6 Vantage, που φτιάχτηκε από το Βρετανικό αμαξοποιείο FLM Panelcraft και είναι ένα από τα μόλις δύο αυτοκίνητα του είδους που πιστεύεται ότι υπάρχουν σήμερα. Ανήκε στο πρώην οδηγό της Φόρμουλα 1 Innes Ireland, ο οποίος την αγόρασε το 1967 και χρειάστηκε δύο χρόνια από την FLM Panelcraft για να φτιαχτεί το μοναδικό της αμάξωμα.

Στα χαρακτηριστικά της μοναδικής αυτής Aston ξεχωρίζουν ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3,7 λίτρων που έχει αναβαθμιστεί ειδικά για αυτό το αυτοκίνητο, ενώ το κιβώτιο έχει παραμείνει μηχανικό με 5 σχέσεις. Το εξωτερικό της χρώμα είναι το μεταλλικό «Gunmetal Grey», ένα από τα παραδοσιακά χρώματα της Βρετανικής φίρμας, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει η «Burgundy Hide» ταπετσαρία στα καθίσματα και η κόκκινο μοκέτα Wiltons στο δάπεδο.

Η συλλεκτική Aston Martin DB6 Vantage Shooting Brake δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί στο κοινό από το 1995, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Innes Ireland. Το αυτοκίνητο που έχει τεθεί προς πώληση πέρασε φυσικά από μια πλήρη διαδικασία αποκατάστασης και συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα γνησιότητας της Aston Martin. Όσο για το πόσο θα κοστίζει… Στην ιστοσελίδα της DD Classics δεν αναφέρεται φυσικά τιμή, ωστόσο υπολογίζεται ότι η τιμή της αναμένεται να ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ, ένα ποσό που έχουν κατά καιρούς πωληθεί αντίστοιχες συλλεκτικές δημιουργίες της DB6 Vantage από άλλους Βρετανούς αμαξοποιούς.

Get it on Google Play Download on the App Store