Caterham με turbo κινητήρα Suzuki 660 κ.εκ.

Μια νέα αρχική έκδοση του Caterham Seven ετοιμάζει η εν λόγω φίρμα με 3κύλινδρο turbo κινητήρα από την Suzuki χωρητικότητας μόλις 660 κ.εκ. Το downsized μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, ενώ την αναβάθμισή του έχει αναλάβει το βελτιωτικό τμήμα Caterham Technology & Innivation (CTI), το οποίο θα κάνει και κάποιες τροποποιήσεις στο πλαίσιο και στις ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Ακόμα η Caterham δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά για το Seven, ωστόσο αναφέρει ότι θα είναι το πιο μικρό, οικονομικό και «οικολογικό» μηχανικό σύνολο που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί σε μοντέλο Seven. Πληροφοριακά ο 660 κ.εκ. κινητήρας της Suzuki που τροφοδοτεί μικρά αυτοκίνητα της ιαπωνικής φίρμας (τα οποία δεν εισάγονται στην Ευρώπη) αποδίδει 63 ίππους (χωρίς προσθήκη turbo), ενώ όσον αφορά στην γκάμα της Caterham το μικρότερης ισχύος μοντέλο έχει απόδοση 125 ίππων.

Η παρουσίαση του entry level Caterham θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο με τιμή -στην Αγγλία- κάτω από 17.000 στερλίνες (14.683 ευρώ). 

Get it on Google Play Download on the App Store