Τα πιο ισχυρά φώτα στον πλανήτη (+video)

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε βρεθεί σε δρόμο χωρίς τον παραμικρό φωτισμό, ειδικά εάν οδηγείτε σε επαρχία. Μια από τις πιο δυσμενείς καταστάσεις στο δρόμο, όπου οι οδηγοί αναγκάζονται να ανεβοκατεβάζουν σκάλες στα φώτα προκειμένου να βλέπουν, αλλά συνάμα να μην τυφλώνουν τον απέναντι.

Δείτε ακόμα: Νέα φώτα της Audi ενημερώνουν τους άλλους οδηγούς!

Ένας Αμερικανός έχει δημιουργήσει το πιο ισχυρό σετ φώτων στον πλανήτη, με ακτίνα που φτάνει στα 4 χιλιόμετρα! Καλά διαβάσετε. Όταν η συγκεκριμένη συστοιχία LED ανάψει, φωτίζει 4 ολόκληρα χιλιόμετρα μπροστά από το αυτοκίνητο. Αποτελείται από 18 ξεχωριστούς προβολείς 100 Watt έκαστος, φτάνοντας τη συνολική ισχύ στα 1,8 kW. Η φωτεινότητα φτάνει το απίστευτο νούμερο των 480.000 lumen, με την όλη κατασκευή να  απαιτεί ενέργεια της τάξης των 5,4 kW για να λειτουργήσει.

Αρχικά μάλιστα, η κατασκευή αποτελείτο από 40 προβολείς των 100 Watt φτάνοντας συνολικά στα 4 kW. Η διαφορά σε σχέση με το μεταγενέστερο σύστημα, έγκειται στην πιο τακτοποιημένη δέσμη η οποία επιτρέπει ίδια -και καλύτερα- αποτελέσματα, με λιγότερα μέρη. Η σύγκριση με τη μεσαία και μεγάλη σκάλα του Toyota Tacoma είναι σοκαριστική.

Πιο εντυπωσιακό όλων, όμως, είναι το πλάνο όπου φωταγωγείται ολόκληρο βουνό (μεγάλος λόφος, καλύτερα)!

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα πίσω φώτα των οχημάτων είναι κόκκινα;

Τα δυο αυτοκίνητα -το άλλο είναι ένα ιστορικό Ford F-100- έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις αποστολές διάσωσης, προς συνδρομή των σωστικών συνεργείων μέσω του φωτισμού σε μεγάλη επιφάνεια, ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν σκοτεινά μέρη κάθε ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store