Ανανέωση για το Opel Insignia

Η Opel ανανεώνει το δημοφιλές μεσαίο της μοντέλο Insignia, το οποίο παρουσιάστηκε το 2008 και το αναβαθμίζει αισθητικά, μηχανικά και σε τεχνολογία. Εξωτερικά το ανανεωμένο Opel Insignia ξεχωρίζει από το ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος με το μπροστινό άκρο να αποπνέει δυναμισμό και πολυτέλεια, ενώ το πίσω με τα μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα και την οριζόντια χρωμιωμένη μακρόστενη λωρίδα θυμίζει -ίσως- αμερικάνικα μοντέλα του ομίλου GM.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου εστιάζονται στην κεντρική κονσόλα με τα νέα χειριστήρια και το νέο σύστημα πολυμέσων με την υψηλής ανάλυσης οθόνη των 8 ιντσών και το touchpad ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα για τον πιο εύκολο χειρισμό του εν λόγω infotainment συστήματος.

Περνώντας στο τεχνικό κομμάτι, οι μηχανικοί της Opel έχουν κάνει βελτιώσεις στα αμορτισέρ, στις αντιστρεπτικές δοκούς και στο τιμόνι, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και μείωση των κραδασμών και «παρασιτικών» θορύβων κατά την κίνηση του αυτοκινήτου.

Στην γκάμα των κινητήρων, προστέθηκαν οι νέοι 2.0 SIDI με 250 ίππους και 400 Nm ροπής και ο 1.6 SIDI των 170 ίππων και 260 Nm ροπής (280 Nm με overboost), οι οποίοι συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το νέο αυτόματο 6 σχέσεων, ενώ το 2.0 SIDI προσφέρεται και με τετρακίνηση.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον diesel 2.0 CDTI με εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χλμ. και κατανάλωση 3,7 λτ./100 χλμ., ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 120 ίππους και 320 Nm ροπής ή με 140 ίππους και 370 Nm ροπής. Επιπλέον περιλαμβάνεται και ο 1.4 LPG των 140 ίππων και 200 Nm ροπής με κατανάλωση 7,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 129 γρ./χλμ. 

Δείτε ακόμα: Τα νέα μοντέλα της Opel

Get it on Google Play Download on the App Store